Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok 2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok

Időpont: 2012. Október 5 - 7.

Idén is számos színes program várja a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok nézőközönségét. A szüreti felvonulásra, amelyen részt vesz a Tokaji Történelmi Borvidék 27 települése, szombaton 14.00 órakor kerül sor, amelyet a Polgármesterek Bora szőlő összeadási ceremóniája követ. A Kossuth téren és a tokaji borászatoknál kiváló borok várják a vendégeket.

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok rendezvény a Világörökség részét képező Tokaj-hegyalja borvidék bemutatkozása hagyományosan szeptember végén, október elején. A tokaji és a hegyaljai borokat ismerhetik meg a látogatók, továbbá népi hagyományokat ápoló művészeti csoportok is fellépnek a háromnapos programsorozaton. A szüreti napok leglátványosabb eseménye a szüreti felvonulás, melyen a Tokaj-hegyalja borvidék valamennyi települése részt vesz. A színpompás kavalkád Tokaj főutcáján és főterén vonul végig.

A kísérő rendezvények közül kiemelkednek a borkóstolások, a gasztronómiai bemutatók, a must- és szőlőkóstolók, a népművészeti és kézműves kirakodóvásár, valamint mesterségbemutatók. A fesztiválszínpadon pedig hangulatzene, könnyűzenei koncertek várják a látogatókat.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés