Hungarikum Fesztivál Szeged 2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Hungarikum Fesztivál Szeged 2012

Időpont: 2012. augusztus 09 - 12.

A Hungarikum Fesztivált ötödik alkalommal, 2012. augusztus 9-12. között rendezzük meg Szegeden, a város több pontján.

Szeged a napfény és a fesztiválok városa, valamint 2008 óta a hungarikumoké is. Amikor először, négy évvel ezelőtt a nyár derekán megrendezésre került a Hungarikum Fesztivál, egyből a Tisza-parti város üde színfoltjává vált, és a mai napig kedves a több mint negyvenötezer látogató számára.

A Hungarikum Fesztivál - Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására nem csak egy összművészeti fesztivál, annál sokkal több, sokkal kézelfoghatóbb, emberközelibb. Népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy olyan minőségi termékeket mutat be és kínál a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. Így a kézművesek művészi alkotásaitól az őstermelők által házilag előállított gasztronómiai termékeken át az ősi magyar borvidékeken termesztett varázslatos nedűkig.

Fesztiváluk évről évre növekszik, bővül, színesedik. Céluk, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelő programot. A Hungarikum Fesztivált övező időszakban számos kísérő rendezvény található Szegeden, amelyek széles skálán kínálják a különböző múzeumi, zenei, színházi, sport- és szabadtéri élményeket a kikapcsolódni vágyóknak.A kicsiknek kézműves játszóházat biztosítanak.

A fesztivál helyszínén közel száz kiállító kínálja hungarikum termékeit a látogatóknak. A borászok és pálinkások italain kívül a résztvevők megkóstolhatják az olyan tradicionális magyar ételeket, mint a kürtöskalács, lepény, rétes vagy lángos, és nincs hiány a hazai ízek legjavát kínáló gasztronómiai remekekből sem. Népművészeti remekeket illetően sem szegény a fesztivál, hiszen találhatunk bőrművest, szövőt, keramikust, fazekast, csipkeverőt, csuhéfonót, hangszerkészítőt.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés