Falunapi újszentiváni rétesfesztivál

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Falunapi újszentiváni rétesfesztivál

Időpont: 2012. június 23 - 24.

Szent Iván napján, június 23–24-én tartja Újszentiván XX. falunapját. A korábbi évektől eltérően az újszentiváni rétesfesztivált nem a szeszélyes áprilisban, hanem a falunapokkal egyszerre, júniusban tartják.

– Június 23-án, szombaton falunap, templomszentelés, vasárnap rétesverseny; így tervezzük a XX. Újszentiváni Falunapokat – mondta Putnik Lázár. Újszentiván polgármestere elárulta: szombaton 11 órakor Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök szenteli fel a falu római katolikus templomát. Hozzátette: Szent Iván éjjelének ünnepére tűzugrással, koncertekkel is várják az érdeklődőket.

– A lovaspálya helyett a Tiszaszigeti út melletti futballpályán lesz a vasárnapi rétesverseny és -fesztivál. 10 órától mindenkinek kiderül, hol és hogyan készül a rétes, határon túli csapatokat is meghívunk a gasztronómiai megmérettetésre, amelyre továbbra is ingyenes a belépés.

– Öregfiúknak lesz Kasziba Szabolcs-emléktorna, táncház, zene. Külön öröm, hogy nyilvános állampolgársági eskünek is helyet adhatunk – emelte ki a polgármester

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés