Nyitott Pince Napok - Pünkösdi Bortúra

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Nyitott Pince Napok - Pünkösdi Bortúra

Időpont: 2012. május 26 - 28.

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára, hiszen május 26 - 28. között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt. A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik majd a pince és a szőlőbirtok bejárására, temérdek új ismeret megszerzésére is; és a jóféle borok mellé finom falatok is kerülnek a vendégek asztalára.

A bor szülőhelyével való találkozás mindig különleges élmény. A szőlőtáblák között megbúvó évszázados pincék, a varázslatos pincefaluk, az élénk zöldben harsogó borvidékek a túrázóknak különleges hangulatot kínálnak. A jó hangulat mellett tartalmas ismeretszerző kirándulás célpontja lehet a hétvégi rendezvény! A borturizmus népszerűsítésére alakult Nyitott Pincék Szövetség - a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával - hetedik alkalommal hirdeti meg Pünkösd hétvégéjén a Nyitott Pince Napokat, hogy a bort készítők és a bort fogyasztók, a borkultúra értékeit megismerni vágyók találkozhassanak egymással. A bor bizalmi termék! Ezért nagyon fontos, hogy az érdeklődők személyesen ismerhessék meg a legjobb pincéket, s hírvivői lehessenek ennek a sokak számára ismeretlen, vonzó, új világnak.

A NYITOTT PINCE NAPOKON a vendégfogadó pincék arra vállalkoznak, hogy három napon keresztül 10 és 19 óra között nyitva tartanak és fogadják az érdeklődőket. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, előzetes bejelentkezés esetén megtekinthetik a pincészetet és kedvezményesen (akár féláron, vagy ingyenesen) kóstolhatják meg a pince borait, s a legtöbb helyen a vásárolt borok árából is engedményt kapnak!

A pincék és a leglelkesebb borkedvelők szorosabb kapcsolatának segítésére idén is meghirdetjük az 1996-ban útjára indított PÜNKÖSDI BORTÚRÁT, amellyel az a célunk, hogy olyan borbarátokat buzdítsunk boros országjárásra:

  • akik elkötelezett borkedvelők, rendszeres bortúrázók,
  • a rendezvényhez évek óta ragaszkodnak, s
  • akiknek borkultúrában való jártassága ma már átlagon felüli.

A Pünkösdi Bortúrára elsősorban a korábbi évek pünkösdi bortúrázóit, a borklubok és borbemutatók közönségét, az elkötelezett borbarátokat, a belföldi rendezvényszervezőket, utazási irodák beutaztató munkatársait, újságírókat várjuk. A Pünkösdi Bortúrára a túrázóknak a Bacchus Arts Stúdiónál regisztrálniuk kell, s a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan részvételi díjat kell fizetni! A jelentkezők az elvárt feltételek teljesülése esetén megkaphatják a kiemelt státuszt, a név szerinti regisztrációs kártyát, valamint a Pünkösdi Bortúra füzetet, mely tartalmazza a pünkösdi bortúrán felkereshető pincék listáját, kínálatát, adatait, a Bortúra részvételi feltételeit és minden regisztrált pincénél ingyenes szakmai borkóstolóra és pince-ismertetésre jogosító bónt!

Résztvevő pincészetek:

Thummerer Pince

Noszvaj, Szomolyai út
A Magtár Borozó
Kapcsolattartó: Thummerer Éva 20/946-2178
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. ,
Web: www.magtarfogado.hu


Varsányi Pincészet


3351 Verpelét, Dózsa Gy. út 3/1.
A pince megközelíthetősége: Budapest felől az autópályáról Kálnál kell lehajtani, majd a falun áthaladva táblák jelzik, merre található Verpelét. Eger felől Egerszalók irányába haladva az Egerszalók után következő falu.

Kapcsolattartó: Farkas Gedeon
Telefon: 06-30-487-93-52 és 06-36-559-012, fax: 06-36-494-037


Bock Pince Panzió Étterem

2007-ben az Év Pincészete
7773 Villány, Batthyány u. 15.

A pince megközelíthetősége: Siklós felől érkezőknek a második utca balra. A főúton táblák jelzik a borászatot. Budapestről autóval érkezők Szekszárd-Mohács-Bóly érintésével juthatnak el Villányba. A programsorozathoz a Bock Pincészet is csatlakozott. A Nyitott Pince Napok ideje alatt, pincészetünkben 20%-os kedvezménnyel kóstolható a Bock Olaszrizling, Bock Rosé Cuvée, Bock Pinot Noir, Bock Kékfrankos Selection és a pincészet zászlósbora a Bock Cuvée. A borok mellé kemencés házi szőlőmaglisztes lepénnyel kedveskedünk.

A kóstoltatott borok 10%-os kedvezménnyel vásárolhatóak.

Előzetes bejelentkezés ajánlott a következő telefonszámon: 72/492-919
Bővebb információ a honlapon.
Telefon: 06-72-492-919
fax: 06-72-592-010
Honlap: www.bock.hu


Gere Tamás és Zsolt Pincészete

7773 Villány, Diófás u. 1.
A pince megközelíthetősége: A Diófás téren a pékség oldalán a második ház.
Kapcsolattartó: Gere Viktória
Telefon: 06-72-592-009,
Fax: 06-72-592-109
Honlap: www.geretamas.hu


Polgár Pince / Polgár Bortrezor Pince

7773 Villány, Hunyadi u. 19. / Arany J. u. 7.

A pince megközelítése: A villányi vasútállomás felől érkezve az első utca jobbra (Rákóczi utca), elhaladunk az iskola mellett, majd az enyhe jobbkanyar és emelkedő után elérkezünk a Polgár Pincészet és Panzióhoz.
fax: 06-72-492-194
Honlap: www.polgarpince.hu
Vendégfogadó: Polgárné Kaulics Katalin
mobil telefon: 20/570-7286

http://www.poczpinceszet.hu/


Béla Borászat Imrehegy

A Béla Borászat is sok szerettel várja Kedves Vendégeit a Nyitott Pince Napokon!

Honlap: http://www.belaboraszat.hu/

Pin It
©2021 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés