12. Kocsonya Fesztivál 2012 Miskolc

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

12. Kocsonya Fesztivál  2012 Miskolc

Időpont: 2012. 02. 24. - 02. 26.

2012-ben is várja vendégeit a Miskolci Kocsonyafesztivál. Románia lesz a külföldi díszvendége a miskolci Kocsonyafesztiválnak.

Az a történet, amely megteremtette a legenda alapját a XIX. századra datálódik. Lényege pedig az, hogy egy borospincébe megdermedni lerakott kocsonyába beleugrott, majd benne is maradt egy béka. A figyelmetlen pincér így tálalta fel az étket - mint borkorcsolyát - a vendégnek, aki döbbenten, de mégis kellő humorral vette tudomásul, hogy a sertésköröm mellől egy pislogó béka néz vele farkasszemet. A történet híre így terjedt el képeslapok és ajándéktárgyak formájában.

A kocsonya legendája több mint fél évtizeddel ezelőtt újraéledt. Kocsonyabál, kocsonyafesztivál, kocsonyafőző verseny és kocsonyaüzlet is vonzza már a helyben lakókat, s azokat, akik az ország más tájairól érkeznek a rendezvénysorozatra.

Koncertekkel, filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, képzőművészeti kiállításokkal és persze ételkóstolóval színesíti az idei miskolci Kocsonyafesztivál programkínálatát Románia, a gasztronómiai és kulturális kavalkád díszvendége. A háromnapos rendezvény nyitó felvonulásán a nagyváradi Crisana Néptáncegyüttes is részt vesz: román, magyar és német népviseletbe öltözve.Az együttes népzenét és néptáncot ötvöző műsorral is készül a fesztivál nagyszínpadára, ahol később a jászvásári Iulian Canaf és az Excentric Blues Band rock and roll, funky és blues jegyeket ötvöző repertoárjával is megismerkedhet a közönség. A bukaresti Trei Parale (Három Pengő) nevű együttes román régi zenei koncerttel várja az érdeklődőket a kisszínpadon.
A miskolci Művészetek Házába meghirdetett Román Filmnapokon a Nae Caranfil rendezésében készült Filantrópia, avagy emberbaráti szeretet című keserédes vígjáték, a Nap Toader által jegyzett, és komikus jelenetekben bővelkedő Besszarábiai menyegző című alkotás, valamint a Lugosi Béla, a bukott vámpír című dokumentumfilm kerül vetítésre.
A Miskolci Galéria a bukaresti Roman Tolici festőművész Nobody című "hiper-realista" kiállításának ad otthont. Az Ortodox Egyház Múzeumában pedig Radu Dinca kézműves mester festett üvegikonjait nézhetik meg a látogatók, akik magával a művésszel is találkozhatnak és beleshetnek a hagyományos ikonfestészeti műhely kulisszái mögé.
A miskolci Libri könyvesbolt román szerzők munkáinak bemutatóival várja a kultúrára is éhes fesztivállátogatókat.


Február 24.
15 óra: Megnyitó felvonulás: Családok, baráti társaságok, civil közösségek, a miskolciak együttléte és összetartozását kívánja bemutatni a megnyitó felvonulás. A hagyományos felvonulások üzenete a látványon túl, az összetartozásról, a közösségról szól a Kocsonyafesztiválon. Szeretnénk, ha minél többen bekapcsolódnának, hogy minél többen élhessék át a közösségi összetartozás élményét.

Helyszín: Széchenyi utca


Február 26.

Kocsonyabál
Helyszín: Hotel Palota

19.00-kor: A báli vendégek érkezése
19.30-kor a bál hivatalos megnyitója (Nyitótánc: Ködmön Táncegyüttes)
19.40-kor Vacsora
A vacsora alatti kellemes zongorazenét szolgáltat Pataj György
Az est házigazdája: Veres László
21.40-kor: Boldi és a Keresztapák, avagy "egy New York-i nápolyi": A zenekar swing-jazz hangszerelésekben mutatja be a leghíresebb nápolyi dalokat, és operaáriákat.
23.25-kor: Bagi-Nacsa duó: Dübörög az értékválság
00.00-kor: Tombola /Nyereményeső Keresztapa hagyatékából/
00.20-kor: Éjféli kocsonya
Ne a lába remegjen, hanem a kocsonyája! A győztes jutalma, a hamisítatlan miskolci kocsonya kerül a terítékre, melyet immár megöntözhet egy korty Korttyal!
00.40-kor: Fehér Adrienn - Swing és New York
01.20-kor: Boldi és a Keresztapák
03.00-kor: A bál zárása

Kísérőprogramok és szolgáltatások
Dizőz szalon: Jóslás angyalkártyából, reiki tanácsadás, sorselemzés, asztromília
Lobby: Korty-csapolás, csokoládékút
Anjou-terem: Béres borszalon
Beatrix-terem: Corleone fotóstúdió, Coco Chanel Szépészet

Belépő: 12 000 Ft

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés