1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

13. Eperfesztivál Tahitótfalu

A rendezvény főszervezője a Tahitótfalui Lovas Sport Egylet

Időpont: 2011. Június 17. - 19.

Ebben az évben is megrendezésre kerül a hagyományos Eperfesztivál, immáron 13. alkalommal.

A szokásos eperfesztiváli színes zenei programok mellett, a helyi civil szervezetek gondoskodnak a rendezvény korábbi változatos eseményeinek (strandfoci és röpi, Eperart, lekvárfőzés, íjászoktatás, szüreti felvonulás) lebonyolításáról. Az Eperfesztivál helyszíne a Duna-part.

Az Eperfesztiválon garantáltan az eper körül (epertorta, eperlekvár, eperturmix, eperpálinka,….eper….eper) fog forogni a világ.

MINDEN PROGRAM INGYENES!

A vendéglátás és vásár szervezője Villás Zoltán +36 30 216 1908 , +36 70 7011 575

Részletes információ: www.eperfesztival.eu, www.tahitotfalu.hu

 

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Karcagi Birkafőző Fesztivál 2011

Időpont: 2011. 06. 24 - 25.

Egy országos hírű és jelentőségű birkafőzés, a Magyar Szellemi Kulturális Örökség résznek választott helyi hagyomány ünnepe a karcagi Birkafőző Fesztivál. Közel száz bográcsban rotyog a birkapörkölt évről-évre, hogy az egész országból ide csalja e pompás étek kedvelőit és mestereit.
A karcagiak valamit nagyon tudnak ha birkafőzésről van szó. Nem véletlen, hogy a szellemi örökségünk részének választották e nemes hagyományt. A helyi versenyzőkön kívül persze szívesen várnak bárkit, hiszen a pörköltfőzés hazánk igazi gasztronómiai kincse, mesterei - szerencsére - az ország egész területén megtalálhatóak.
Persze nem csak a csodás birkahúsok kerülnek elkészítésre, hanem hamisítatlan folklórfesztivál, koncertekkel, kézműves vásárral, gyermekprogramokkal és utcabállal kerekedik a karcagi Múzeum Park, hogy az ínycsiklandozó ízekhez valódi szórakozás dukáljon.
Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Budai Gourmet fesztivál

Időpont: 2011. június 3 - 5.

A legjobb éttermek és borászatok, a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek és felsorolni is nehéz, hogy mi minden más várja a Budai Gourmet látogatóit június 3-4-5-én a Millenáris Parkban. A rendezvény június 2-án délben, a zártkörű szakmai nappal indul, ahol a gasztronómiai iparág szereplőit várják, a kistermelőtől a nagykereskedőig, a szakácsoktól a kritikusokig, lehetőséget kínálva az ismerkedésre, kapcsolatépítésre. Ezen a napon – neves szakemberek segítségével – megválasztják az egyes termékkategóriák legjobbjait, hogy a másnaptól már a nagyközönség felé is nyitott eseményen a látogatók megismerkedhessenek a szakemberek által legjobbnak tartott „Gourmet termék”-ekkel. Az est záró programjaként pedig a XII. Pannon Bormustra Díjkiosztó Gálája kerül megrendezésre.

A Budai Gourmet a második napjától, június 3-án 12 órától már nyitott a nagyközönség előtt, s onnantól három napon át, igazi kulináris kaland és vásári hangulat vár mindenkit a Millenáris parkban, ahol minden megkóstolható és megvásárolható lesz. A belépőjegy 2900 Ft fejenként  naponta, amely magágba foglal egy kóstoló poharat és egy Fesztivál Kártyát, amely a Budai Gourmet a kizárólagos fizetési eszköze. A kártya a rendezvény számos pontján készpénzzel vagy bankkártyával feltölthető, az egyenleg minden terminálon ellenőrizhető és a kártyán megmaradó egyenleg, a rendezvény végéig visszaváltható.

További információ: www.budaigourmet.hu

A rendezvényen két színpadon is zajlanak majd szakmai bemutatók, előadások, amelyek részletes programja és a résztvevő partnerek listája, megtalálható a rendezvény honlapján.

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Libamájfesztivál  Orosháza

Időpont: 2011. június 3-5.

A magyar libamáj világhírű, a jó hírnevet azonban meg kell őrizni. Orosházán, a libamáj „fellegvárában” ezért rendezik meg évről évre a Libamájfesztivált. Június 3–5. között a háromnapos ingyenes rendezvényen a gasztroturisták idén újdonságként libahúsból készült ételkülönlegességeket is kóstolhatnak, a családokat a libaolimpia vetélkedői, a bulizni vágyókat pedig esti koncertek várják.

A hízott libamáj előállítását érő nemtelen támadások milliárdokban mérhető kárt okoztak Magyarországnak, pedig nem kellene sokat tenni, hogy az ágazatban dolgozó 60 ezer ember megélhetése ne kerüljön veszélybe. Ha minden magyar 30 dekagramm libamájat fogyasztana évente, eltűnnének az ágazatot gyötrő anyagi gondok.

A Libamájfesztivál célkitűzése a hízott libamájtermelés védelme és népszerűsítése, hiszen az nemcsak kultúránk része, hanem Magyarország egyik védjegye is.
A sült libamáj receptjét már az 1500-as években Bornemissza Anna által készített receptkönyvben is megtaláljuk. Ez is bizonyítja, hogy Magyarországon a hízott libatenyésztés több mint négyszáz éves múltra tekint vissza. A hízott libamáj királyi étel és hungarikum. Olyan csemege, amelyet a külföldiek keresve keresnek a hazai étlapokon, s az itthoni gourmet-turizmus legfőbb mozgatórugója. Védjegy, mert a magyar libamáj világhírű. Szívesen fogyasztják Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Spanyolországban, Kanadában, Szaúd-Arábiában, de kedvelt ínyencség a távoli Kínában és Japánban is. Az 1800 tonnás hazai termelés a világtermelés több mint nyolcvan százalékát adja.
A III. Libamájfesztivál szervezői minden eddigi rekordot szeretnének túlszárnyalni. Erre jó esélyük is van, hiszen az első Libamájfesztivál 15 ezer látogatót vonzott, a másodikon már 17 ezren vettek részt. Első alkalommal ezer, 2010-ben pedig már 1200 kilogramm libamáj fogyott a rendezvényen.

A magyar libamáj nemcsak hungarikum, hanem nemzeti ügy! Gasztronómiai kultúránk része, amelyet gazdasági érdekek miatt sárba akarnak tiporni. Az idén második alkalommal szakmai konferencia is várja majd az érdeklődőket a fesztiválon, amelyen kormányzat szakértői is képviseltetik magukat.

Programok

Péntek:

15:00 Kapunyitás
17.30 Gyerekműsor - Peter Pan Duo
19.00 Jelmezverseny és pályázatok eredményhirdetése
19.15 Orosházi Fúvószenekar
20.00 Ünnepélyes megnyitó
21.00 Beatrice koncert
22.45 BULI - Retro zenék mai slágerekkel


Szombat:

11.00 Családi programok, Libaolimpia vicces feladatokkal
14.15 Délelőtti versenyek eredményhirdetése
14.30 Helyi csoportok, iskolák bemutatói
17.30 Cigányzenekar
19.00 Gyulai Big Band
21.00 Bon-Bon koncert
22.45 BULI - Retro zenék mai slágerekkel

Kézműves foglalkozás: 11:00-17:00
INGYEN Lovas kocsikázás - Szabó István: 14:00-18:00
Orosháza Városi Modellező Klub bemutatója, kiállítása: 14:00-18:00


Vasárnap:

11.00 Családi programok, Libaolimpia vicces feladatokkal
14.45 Délelőtti versenyek eredményhirdetése
15.00 Gyerekműsor - Tücsök Peti és Hangya Levi zenés gyerekműsor
16.30 Operett, musical
18.00 Folkográfia koncert
20.00 Sugarloaf koncert
21.30 Tűzijáték
22.05 BULI - Retro zenék mai slágerekkel

Kézműves foglalkozás: 11:00-17:00
INGYEN Lovas kocsikázás - Szabó István: 14:00-18:00
Orosháza Városi Modellező Klub bemutatója, kiállítása: 14:00-18:00


További családi programok szombat-vasárnap délutánra:
Kézműves foglalkozások gyerekeknek, arcfestés, zene, kívánságműsor és még számtalan meglepetés.

 

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Szőregi Rózsaünnep Szeged (Szőreg)

Időpont: 2011. június 24 - 26.

A rózsa hazájában, Szőregen a termelők minden év júniusában háromnapos programsorozattal megünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei. A helyi lakosok évről-évre szeretettel várják vissza mindazokat, akik hozzájuk hasonlóan szerelmesei a rózsának.
A három nap alatt lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermelők mindennapjaiba: az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó napi munkát. A jelenlegi termelési módszerek, eszközök mellett Magyarország első Rózsamúzeumában az évszázados múltra visszatekintő tárgyi- és írásos emlékeket tekinthetnek meg a látogatók.
A Rózsaünnep fő látványossága a szombat délután megrendezésre kerülő karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. A felvonulást követően hajnalig tartó koncertek, színpadi programok, tűzijáték szórakoztatja a Szőregi Rózsaünnep vendégeit. Web: www.szoreg.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés