3. Kürtőskalács Fesztivál… Kürtőskalács, gyerekcsodák, mesevilág

2013. őszén olyan ínycsiklandó rendezvényt hívtunk életre, amely bebizonyította: minden elemében alkalmas arra, hogy hagyományt teremtsen.
2015-ben már a harmadik Kürtőskalács Fesztivált rendezzük, melynek központi témája nevéből adódóan a kürtőskalács, amely egyszerre hagyományos és megújulásra képes modern finomság. Hisz a kürtőskalács több mint 200 éves múltjára való tekintettel mára bekerült a Magyar Nemzeti Értéktárba és a hungarikummá nyilvánítás küszöbén áll, ugyanakkor egy olyan termék, amely képes meghódítani a világot.

A fesztivál elsődleges célja továbbra is a kürtőskalács népszerűsítése, eredeti, hagyományos, faszénparázson való készítési módjának megismertetése, ezáltal pedig a magyar tradíciók ápolása.

A 3. Kürtőskalács Fesztiválon megtartva az eddig jól bevált és sikeres programokat, még nagyobb hangsúlyt fektetünk a gyerekekre, a családokra, és számukra sok olyan kiegészítő programot szervezünk, melynek központi témája a hagyományos étkezési szokások és az egészséges életmód kialakítása.

A kibővített Gyermekligetben megidézzük az édes gyermekkor idilli világát, amikor a nagymamával együtt sütöttünk-föztünk otthon a konyhában. Lesznek interaktív játékok, ahol nem csak a mozgás fontosságát hangsúlyozzuk, hanem a családi együttlét minőségét is. Valamint olyan szórakoztató műsorokkal rukkolunk elő, ahol akár szakértők, akár sztárok segítségével kampányolunk a fenti célok mellett.

Ezért az idei fesztivál szlogenje: Kürtőskalács, gyerekcsodák, mesevilág...

Ennek a célnak a megvalósítása érdekében: jelentősen bővítjük a rendezvény területét, növeljük a kürtőskalács sütő standok számát, több mesterségbemutató kézművest hívunk, két színpadon, több koncerttel várjuk a zenerajongókat, valamint nagyobb számú és változatosabb gyerekprogramokkal kedveskedünk a legfiatalabb látogatóknak.

Természetesen lesz Csináld magad! kézműves foglalkozás és Nagy Közös Sütés is, ahol idén szeretnénk a Kürtőskalács egyszerre sütés rekordját ezúttal a Guinness rekordok könyvébe is bejegyeztetni!

Várunk szeretettel, szívvel-lélekkel!
A Vitéz Kürtős csapata




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés