Harmadik alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Tagore sétányon, az ország talán legszebb vízpartján a VinCE Balaton borfesztivált. A Kékszalag tókerülő vitorlásversennyel egyidőben hűs borral teli pohárral szurkolhatunk a versenyzőknek a parton, de akár hajóról is, a fesztivál különlegessége ugyanis, hogy boros „élménykurzusokat” tartanak yachtok fedélzetén. A VinCE Balaton idén már a Nagyon Balaton programsorozatának része. Programajánló, információk.

VinCE Balaton

Helyszín: Vitorlás tér és Tagore sétány
Nyitva tartás: július 2–5., csütörtök–vasárnap: 12.00–22.00
(A kötelező nyitva tartáson kívül a kiállítók nyitva lehetnek: 10.00–24.00)

Több mint 60 válogatott kiállító kínálja portékáját a pezsgőktől a kézműves sörökön át az ínyenc halételekig. A vízparti színpadon már délután elkezdődnek az ingyenes koncertek – fellép többek között a Budapest Voices, a Bohemian Betyárs és Antonia Vai, a kicsiket pedig gyermekprogramok várják. A fesztiválra a belépés ingyenes.
A VinCE Balaton főtámogatója az EON.

Idén először: VinCE Tündérbár – úszó Lounge

Hogy ízelítőt adhassunk a vízen való ringatózásból azoknak is, akik nem tudnak vízre szállni, egy vízi bárban is várjuk vendégeinket a Tagore sétány legszebb részén, a Rózsák kertje mellett – a víz tetején!

Miért más ez a borfesztivál?

A minőség garanciája az ország vezető bormagazinja, a VinCE Magazin, amely minden év márciusában a nemzetközi borszakmát hozza el a VinCE Budapest Wine Show-n, nyáron viszont a szakmai rendezvény „kabrióváltozatával”, a VinCE Balatonnal várja vendégeit lazább hangulatban, de ugyanúgy minőségi kompromisszumok nélkül. A VinCE Balatonon ugyanis csak olyan borászatok kínálhatják boraikat, akik a magazin valamely vaktesztjén korábban már szereztek négycsillagos, azaz kiváló minősítést.

A legnagyobb nevek (többek között Gere Attila Villányból, a Sauska Borászat Villányból és Tokajból, a Fekete Pince Somlóról) mellett új, nemrég indult, ám annál ambíciózusabb borászatokat is találunk, amilyen például az ultramodern axax, a kézműves Vabrik vagy a Tokaji borvidék egyik legújabb ékszere, az Obzidián Bormanufaktúra.

Ingyenes koncertek minden nap a Tagore sétányon

2015. július 02 – Csütörtök

18.00 Szatmári Juli együttese
21.30 Szabó Balázs Bandája

2015. július 03 – Péntek

16.00 Bihari Gellért humorista
17.00 Göncöl néptáncegyüttes
18.00 Punk Whiskey
21.30 DJ

2015. július 04 – Szombat

16.00 Matiné zenekar
18.00 Göncöl néptáncegyüttes
21.00 Budapest Voices

2015. július 05 – Vasárnap

18.00 Antonia Vai
21.30 Bohemian Betyars

Borkurzusok yachtfedélzeten

Közel 30 élvezetes hajós borkurzust ajánlunk azoknak, akik szeretnének a Balaton vizén sütkérezve, különleges borokat kóstolva szórakozva tanulni. A 90 perces kurzusokra egy elektromos yacht fedélzetén kerül sor, egy kurzus ára 4000 Ft / fő, amely tartalmazza a hajózást, a legalább 6 boros borsort, ásványvizet és az előadó pótolhatatlan előadását (az előadók a VinCE Magazin állandó szakemberei, többek között Romsics László szakmai tanácsadó, Németh Ágnes főszerkesztő, Vörös Attila borszakíró). Pezsgőhajó, pinot-hajó, rozéhajó és sok más érdekesség várja az elszánt borkedvelőket.

Jegyvásárlás és további információ: www.vincebalaton.hu




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés