Hazánk jelentős tradíciókkal rendelkezik pezsgőkészítés terén. Az utóbbi időben a tradicionális pezsgők egyre gyakrabban jelennek meg a pincészetek kínálatában, és mind több borász készít habzó- és gyöngyöző bort is.

A Pezsgő Szalon célja, hogy a pezsgőkre, habzó- és gyöngyöző borokra irányítsa a figyelmet. A júniusi rendezvény bemutatja a hazai kínálatot, valamint ízelítőt nyújt a nemzetközi választékból.

A Pezsgő Szalon programsorozatot a Winelovers csoport szervezi, amely már olyan rendezvényeket tudhat maga mögött, mint a Tokaj Grand, az Olaszrizling Október, a Bordó Blend, a Kékfrankos MOST! és a Magyar Borok Bálja.

A Corinthia Budapest termeiben lezajló Nagy Pezsgő Kóstoló egy egész napos pezsgőre és buborékos italokra épülő program. A nap legfontosabb eseményének az a sétáló kóstoló számít, amely 14:00-22:00 között kerül megrendezésre, és amelyre a hazai borászokon túl külföldi kiállítókat is várnak. Azok számára, akik alaposabban is szeretnének elmélyülni a pezsgőkben, habzóborokban, négy ültetett mesterkurzussal készülnek a szervezők, amelyet hazai és külföldi szakértők vezetnek majd.

www.pezsgoszalon.hu

https://www.facebook.com/events/1409892472645305/
 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés