Időpont: 2014. december 06.

A karcagi Szent Miklós-napi disznótoros- és házi pálinka versenyen mindenki megmutathatja, hogy övé a legfinomabb hurka és a legjobb pálinka.

A kóstolni vágyók pedig remek gasztronómiai élmény részesei lehetnek. Mindenkit szeretettel várnak Karcagra!

Hagyományos disznótoros verseny:
3-10 fős csapatok, családi, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák versenye, ahol a feladat egy 100-200 kg-os sertés helyszínen történő, hagyományos módon történő feldolgozása. A rendezvényre látogatók a csapatok elkészült disznótoros ételeit megkóstolhatják.

Szent Miklós-napi házi pálinkák versenye:
A Szent Miklós-napi házi pálinkák versenyén kizárólag valódi gyümölcspárlatok vesznek részt.A versenyben résztvevő pálinkákat a látogatók megkóstolhatják.
A disznótoros és pálinkakóstolók árát és az adagokat a versenyzők határozzák meg, és az adagok méretét és árát jól láthatóan kifüggesztik.

A versenyek menete:
06.00 Gyülekező
07.00 Ünnepélyes megnyitó
07.15 V. Házi disznótoros verseny résztvevői a malacokat a helyszínen vágják le, és a feldolgozás helyben történik. A feladat, valamilyen hagyományos disznótoros étel elkészítése. Az elkészült ételeket folyamatosan kell a zsűri részére kínálni. Az utolsó ételt legkésőbb 14 órára kell tálalva bemutatni.

Kóstolható ételek:
Hagymás vér
Frissen sültek (tüdős hurka, véres hurka, kolbász, pecsenye, tepertő stb. kivéve májas hurka)
Húsleves
Káposztás ételek
Tészta ételek Májas hurka

Helyszín: Városi Sportcsarnok




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés