Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivál 2014 Budapest

Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivál 2014 Budapest - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivál 2014 Budapest

Időpont: 2014. szeptember 12-14.

Szeptember 12-14-ig igényes magyar koncertekkel és a kézműves sörkultúra találkozásával búcsúzhatunk a nyártól a Palotanegyed Fesztivál záróakkordjaként megrendezett ingyenes belvárosi rendezvényen.

A Múzeumkertben többek között a Mystery Gang és Péterfy Bori, Ferenczi György és a Rackajam, a Téka, a Magonc és a Buborék együttesek lépnek színpadra. Lesz fényfestés, gyerekprogramok valamint az elmaradhatatlan kézműves és gasztronómiai vásár zsibongása és utcazenészei töltik meg élettel a Palotanegyed tereit, utcáit.

A három hónapos Palotanegyed Fesztivál idén is óriási sikerrel zajlik a fővárosi lakosok és a fővárosba látogatók körében. A több száz programelemet; világ-, komoly-, nép, jazz- és popzenei koncerteket, színházi, vers és bábszínházi előadásokat, utcai és mutatványos performance-okat, kiállításokat, gyerekprogramokat magába foglaló rendezvénysorozat a Józsefvárosi Önkormányzat 40 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhat meg idén negyedik alkalommal.

A fesztivál csúcspontjaként, a Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztiválon szeptember 12-14-ig három napra ismét felpezsdül a Palotanegyed kulturális és művészeti élete. Ezúttal hazánk legnépszerűbb világzene, blues, jazz, rockabilly és gyerekzene előadóival valamint rezesbandáival várják a szórakozni vágyókat a Múzeumkertbe. Pénteken 14 órától rézfúvósok izzítják be a nagyszínpadot, majd a Tóth Evelin Trió, Ferenczi György és a Rackajam valamint a The Bits Beatles emlékzenekar utcabálja zárja a péntek estét. Hétvégén már 11 órától kezdődik a fesztivál. Szombaton a Magonc 120 fős zenekara indítja a napot, délután pedig ismét hallhatjuk a Kathy- Horváth Lajos, Érdemes Művész, hegedűművész vezette Józsefvárosi Zenekart, melyet a Magyar Vista Social Club világzene koncertje és a Józsa Tamás Blues Band követ. Ezen a napon lesz a Téka együttes lemezbemutató koncertje is. Vasárnapi kezdésként a Buborék együttes szórakoztatja a kicsiket sokszínű és minőségi saját szerzeményű gyerekdalaikkal, a délután folyamán pedig többek között még a Fourtissimo Jazz Orchestrát és a Tárkány Műveket hallhatjuk. Az est fénypontja a nemzetközi színtéren is elismert rockabilly csapat, a Mystery Gang produkciója lesz, akik ezúttal Péterfy Borival közösen érkeznek. A három hónapon keresztül zajló kulturális programözönt a Magyar Nemzeti Múzeum fényfestésével koronázzák.

A színpadi produkciók mellett a hétvégén 11-től 22 óráig egész napos programok várják a kikapcsolódni vágyókat, családokat és fiatalokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Ha már rockabilly koncert is lesz, akkor vintage stílus mindenekfelett: a fesztiválon régi autók kiállítását is megtekinthetjük, miközben a gyerekek a régi játékok játszóterét fedezhetik fel, a játékos felnőttek pedig snapszer és sakk partyn vagy a Palota SörKupán vehetnek részt. Az összművészeti fesztiválnak ezúttal is elmaradhatatlan része a Szabó Ervin téren zsibongó kézműves vásár valamint a Palotanegyed tereit, utcáit betöltő kiváló minőségű kézműves sörkülönlegességek széles választéka. A GasztroZene Sétány utcazenészei a Szabó Ervin téren felállított pódiumon teremtenek retro hangulatot.

A rendezvény összes programelemére a belépés díjtalan. További információ: www.facebook.com/Palotanegyed

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés