A farsang elengedhetetlen velejárója a farsangi fánk. Magyarországon a fánk a 19. században terjedt el széles körben. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerülhessen ez a finom édesség. Bizonyítani szeretnénk, hogy olyan egyszerű népi ételt, mint a fánkot, többféle módon és milyen gazdag ízvilággal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink háziasszonyai.

A rendezvény hagyományainak öregbítése érdekében felhívással fordulunk a MÁV Zrt. a MÁV csoportok, a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete, Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület tagintézményeihez, az ország valamennyi önkormányzatához és annak intézményeihez, kistérségi társulásokhoz, szállodákhoz, vendéglátó-ipari egységekhez, civil szervezetekhez, valamint a fánk készítésében jártas háziasszonyokhoz.

Jelentkezzenek minél többen a VI. Országos Farsangi Fánkfesztiválra!
Ezáltal kiderülhet, az ország mely részén készülnek a legfinomabb és legdekoratívabb farsangi fánkok.

A FESZTIVÁL ELSŐ NAPJA: 2014. FEBRUÁR 28. (PÉNTEK)
A karneváli hangulat megalapozásáról szól. A főszerep a gyerekeké! Maszkabál, fánkevő verseny, farsangi álarckiállítás, zenés kavalkád!

A FESZTIVÁL MÁSODIK NAPJA: 2014. MÁRCIUS 1. (SZOMBAT)
Álarcos felvonulás, nívós kulturális programok sztárvendéggel, díjátadás, FÁNKCSAPATOK ORSZÁGOS VERSENYE!

A versenyre NEVEZNI: PROFI és AMATŐR, ezen belül HOZOTT és HELYBEN készített HAGYOMÁNYOS és KÜLÖNLEGES fánk kategóriákban lehet! Írásban, személyesen, postai úton, faxon vagy e-mailben. Cím: VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház (8800 Nagykanizsa, Csengery u. 67.), telefon/fax: 06/93-311-195, mobil: 06/30-945-5915, 06/30-945-5598, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., web:www.kodalymk.hu.
Nevezési határidő: 2014. február 20.
Nevezési díj: 1000 Ft/csapat (a nevezési díjat postai rózsaszín csekken, átutalással az alábbi számlaszámra: 14100134-40102049-01000005 vagy személyesen lehet befizetni, a fenti címen. A nevezési laphoz mellékelni kell a befizetést igazoló csekk másolatát). A feltételekről bővebb információt a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház elérhetőségein lehet kérni!

FELHÍVÁS MASZKÁS FELVONULÁSRA!
Gyere, legyél részese egy fergeteges farsangi felvonulásnak!
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki csatlakozni kíván a Velencei Karnevál hangulatát idéző programunkhoz! Hozd magaddal álarcodat, bújj jelmezbe, mindenképp csatlakozz rendezvényünkhöz!
Időpont: 2014. március 1. 11 óra
Útvonal: az uniós pályázatból felújított Erzsébet térről a Kanizsa Centrum parkolójáig.

A SZERVEZŐK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK A VI. ORSZÁGOS FARSANGI FÁNKFESZTIVÁLRA!




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés