Kocsonya Fesztivál 2013 Miskolc




Időpont: 2013. február 22-24.

Miskolc belvárosa február 22-24. között tizenharmadik alkalommal ad otthont a turisztikai nívódíjas Kocsonyafesztiválnak, amely elsősorban a városhoz kötődő ételkülönlegességre, a kocsonyára, az étel legendájára épül.

Az idén második alkalommal rendezik meg a Kocsonyatőzsdét, amelyen a miskolci konyhák, éttermek, vállalkozások kitűnő minőségű kocsonyáit mutatják be, és kiajánlják a fesztiválra kitelepülő vendéglátóhelyeknek. Ez utóbbiak kiválaszthatják azt a kocsonyát, és leköthetik azt a mennyiséget, amelyről az előállítóval történő alku során megegyeznek. A tőzsdére „regisztráló” kocsonyák előzsűrizését a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség miskolci szakemberei végzik.

Miskolc polgármesterének javaslatára a fesztivál új, kibővült belvárosi  helyszíneken zajlik  (ld. www.kocsonyafesztival.hu ), de a Széchenyi utcában a város vendéglátás központjában a képzőművészet és a komolyzene iránt érdeklődő - látogatók is különleges fesztiváli élményre találnak.

A „Parti-Túra” a fesztivál kiemelt programja

A főutcán a zene, az irodalom és a képzőművészet hármasát élvezhetik a látogatók, a kirakatok mutatnak be válogatott kínálatot Lenkey Zoltán (1936-1983) Munkácsy-díjas, miskolci grafikusművész alkotásainak. Egy-egy kiállított kép előtt  Zsekov Mónika és Bekes Anna hegedűművész és zenésztársai játszanak, improvizálnak.

A Kocsonyafesztivál beltéri, kulturális átjárója 2013-ban a Helynekem, Miskolc nem régen nyílt kulturális, szórakoztató centruma lesz, ahol a nulladik napon a Compakt Disco zenél. Itt lesz látható a Rock Múzeum Alapítvány gondozásában a „MISKOLC a magyar woodstok” lemezborító kiállítás, amely Fedor Vilmos kezdeményezésére valósul meg.  A Helynekem ad otthont azoknak a találkozóknak, ahol  az 1973-as miskolci Rockfesztivál zenekarainak frontemberei közül többekkel találkozhatnak a fesztivál vendégei.

A közönség ebben az évben is hozzájárulhat a Kocsonyafesztivál fenntarthatóságához, amennyiben megvásárolja  a „Szeretem Miskolcot” csuklópántot, amellyel tagjává válik a Szeretem Miskolcot Klubnak és a Kocsonyafesztivál időtartama alatt jelentős és különleges kedvezményeket vehet igénybe, pl. a vásári kínálatból is. Akinek nincs csuklópántja, az a különböző vendéglátóhelyeken 20%-kal drágábban vásárolhat, hiszen a Kocsonyafesztivál kizárólag saját bevételeire támaszkodik, amelyből a fesztivált finanszírozzák – mondta Rózsa Edit.

A fesztivál alapító tulajdonosa tájékoztatást adott arról  az országos szinten meghirdetésre kerülő úszóversenyről is, amelyet a Borsod megyei Úszószövetség kezdeményezésére vállalt föl a Kocsonyafesztivál az úszósport, a gyerekek úszásoktatásának  és a Kemény Dénes uszodájáról és vízi sportjáról, vízilabda csapatáról is híres Miskolc népszerűsítése érdekében.

Terveik szerint 23-án 150 gyerek részvételével rendezik meg az első Kocsonyafesztivál – Béka gyermek úszóversenyt, a Borsod-Abaúj-Zemplém Megyei Úszószövetséggel együtt.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés