Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2011 - hagyományőrző program - Szentendre

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2011 - hagyományőrző program - Szentendre

Időpont: 2011. november. 12 - 13.

2011-ben is megrendezik a szentendrei Skanzenben a Szent Márton Újborfesztivált és Libatort, melyen újbor kiállítás és számos szórakoztató program várja az érdeklődőket.

Fenséges újborok és minőségi pálinkák seregszemléjével és kóstolójával várják a látogatókat a fesztiválon. A zimankós időre készülve fedett, fűtött sátort állítanak, ahol megízlelhetik a finom nedűket és persze elfogyaszthatják a libacombot.
A múzeum lakóházaiban libás ételkülönlegességeket és hagyományos receptek szerint őszi finomságokat készítenek, de a modern kulinária is helyet kap a hétvégén. A tollfosztóban a látogatók bekapcsolódhatnak az őszi társas munkákba, átélhetik a szántóföldi munkák lezárulását követő felszabadult hangulatot. A gyermekek kenőtollat, töklámpást és zoknilibát készíthetnek, a baráti társaságokat és a család minden tagját pedig várja a "Lúdtalpasok" vetélkedő. A színpadi produkciók kínálatában kisebbek és nagyobbak egyaránt találnak kedvükre valót. A vásárban lesz őszi csemegék, lekvárok, sajtok, teák, és az ország számos pontjáról érkező kézművesek portékái közül is válogathatunk. A fesztivált a céhes legények díszes szekereken történő jókedvű felvonulása és táncház a máglyánál zárja.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés