Natúrpark ízei Kőszeg

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Natúrpark ízei Kőszeg

Időpont: 2011. 10. 22 - 23.

A Natúrpark ízei 2011 rendezvény ismét várja a látogatókat a Jurisics-vár belső udvarán Kőszeg és környezetének jellegzetes őszi ízeinek kóstolásával egybekötött programjaira.

Kőszeg és vonzáskörnyezetének jellegzetes őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az idelátogatók úgy mint mézeskalácsot, helyi borokat, kürtőskalácsot, különféle mézeket. A környékbeliek versenyre nevezhetnek hozott süteményeikkel, amelyek megvásárolhatók és az ebből befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlják fel. Gyertyákat, fazekas termékeket is vásárolhatnak miközben amatőr művészeti együttesek teremtenek jó hangulatot műsorukkal a Jurisics-vár belső udvarában.

Az idén 10. alkalommal rendezi meg Kőszegen a Natúrpark ízei-Orsolya napi vásárt Írottkő Natúrparkért Egyesület és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark 15 településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak. A rendezvényen évek óta megjelennek a helyi civil szervezetek is, a rendezvény ideje alatt pedig a város és környéke művészeti együttesei kulturális műsorral szórakoztatják az érdeklődőket. 2005. óta a helyi német és horvát kisebbségek étel– és süteménykülönlegességeivel szerepelnek a rendezvényen. A szervezők meghívására kiállítók érkeznek a Geschriebenstein Natúrpark településeiről, de érkeznek kézművesek az ország más területeiről is.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés