Nemzeti Vágta - országimázs fesztivál Budapest

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Nemzeti Vágta - országimázs fesztivál Budapest

Időpont: 2011. június 01- 05.

″Nyeregbe Magyarország!″ - Nemzeti Vágta 2011-ben is! A magyar városok és falvak ünnepe 1848-49 gyermekhőseinek emlékére Budapesten a Hősök Terén.

Az első Nemzeti Vágtát a Reneszánsz Év keretében, tavaly    Mátyás király tiszteletére rendezték meg. Az esemény egyik legfontosabb célja volt,    hogy történelmi környezetben fölelevenítse a huszárhagyományokat, másfelől a    Vágta középpontjában álló látványos és kivételes szépségű lóverseny mellett    kiemelt szerepet kapott a kultúra, a turisztika és a gasztronómia.

Ez a grandiózus fesztivál több kulturális csemegéből áll    össze. A középpontban a lovas hagyományok bemutatói, a fergeteges    huszárrohamok, a lovas parádék lenyűgöző látványvilága, valamint a települések    bemutatkozására az Andrássy úton kialakított Vágta Korzó áll majd. Emellett    folyamatos koncertprogramok és változatos műsorok színesítik majd a kínálatot,    a versenyt körülölelő hétvégén. Ezek a kiegészítő programok a Dózsa György úton    zajlanak majd a Műcsarnoktól egészen az ’56-os emlékműig. Az Andrássy úton berendezett Vágta Korzón    pedig minden induló magyar település megmutathatja majd büszkeségeit,    amelyekkel hozzájárulnak hazánk kulturális életének felpezsdítéséhez.

Az eseményen 96 települést képviselő    lovas méri majd össze lovának gyorsaságát és saját ügyességét, két és fél kört    megtéve a Hősök terére felépített speciális, a tavalyi év folyamán sikeresen    letesztelt versenypályán.

Programok mindhárom napon, különböző helyszíneken:

Vágta Korzó: a versenyző települések és támogatóik bemutatkozása
Országkonyha: tájjellegű ételek és italok

Kézműves vásár, népzenei programok, lovagoltatás és lósimogató, kocsi- és nyeregkiállítás,
honfoglalás-kori íjásztábor, huszártábor, 'Kicsihősöm' gyermekrajz kiállítás
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés