Laskafesztivál és Tócsni Parti Kazár

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Laskafesztivál és Tócsni Parti Kazár

Időpont: 2011. május 28.

A népművészet és folklór területén rendkívül gazdag hagyományokkal rendelkező Kazár idén is megrendezi a Laskafesztivált és Tócsni Partit.

A Kazárra látogató vendégeket  népi zenekarok, és hagyományőrző csoportok szórakoztatják majd. Több helyen lesz laska- és tócsni kóstoló, hozzá lehet jutni az ételek receptjéhez. Aki még nem evett, megkóstolhatja, aki még nem sütött, megpróbálhatja és megtanulhatja, a receptjét hazaviheti és így otthon is megsütheti családjának.

Aki csapattal nevez a sütő-főzőversenyre laskát vagy tócsnit készíteni, értékes nyereményeket nyerhet. 5 fős csapatokat várunk a versenyre. A versenyző csapatoknak - igény szerint - 5 kg burgonyát és lisztet biztosítunk, és maximum 5000 Ft értékig (számla)  ellenében hozzájárulunk az alapanyagköltséghez. A támogatás ellenében a csapatoknak a rendezvény ideje alatt kóstolási lehetőséget kell biztosítaniuk. Az előkészítéshez parti sátrakat, asztalokat, a sütéshez fát, elektromos áramot, szükség esetén tűzhelyet biztosítunk, melyet kérjük előre jelezni.

Akinek nincs kedve laskát vagy tócsnit sütni, az másban is megmutathatja főzőtudományát, bemutathatja lakóhelye, települése tipikus ételét.

Kézműveseknek, helyi terméket előállítóknak lehetőséget biztosítunk kiállításra és árusításra.

A gyerekek kipróbálhatják, hogyan játszottak nagyanyáink, de lesz állatsimogató és lovaglás is.

A rendezvény ideje alatt vendégeink megnézhetik a Vasalómúzeumot, a Tájházat, a Bányászházat, a gyufacímke és falvédő kiállítást, a Mackó és Baba kiállítást, valamint betekinthetnek a Hagyományőrző Galériába. A Kézművesházban megtanulhatnak szőni, gyakorolhatják a népi kézműves kismesterségeket. Lehet túrázni a riolittufához, ám ha nem szeretnének gyalogolni, felszállhatnak a tufa-taxira, lesz majd bringóhintó is, amivel beutazhatják a település utcáit, de kerékpárral is kirándulhatnak a környéken.

A szabadtéri színpadon egész nap szórakoztató, kulturális programok lesznek majd.

Mindenkit szeretettel várunk!

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés