BorZsongás Fesztivál Villány

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

VI. BorZsongás Fesztivál Villány

Időpont: 2011-04-29 - 2011-05-01

Tavasz van! Hatodszor is BorZsongás Villányban! Villány szezonnyitó tavaszi fesztiválja 2011. április 29 - május 1-ig kerül megrendezésre.

A május érezhető illata és a tavaszi zsongás öröme járja át szíveket!
Nagy örömmel tudatják a szervezők, hogy a Villányi borvidéken hatodik alkalommal rendezik meg a BORZSONGÁS FESZTIVÁLT, 2011. április 29.-től május 1.-ig.
Idén hét településen, összesen  12 ZSONGÓ BORUDVARBAN VÁRJÁK az érdeklődőket!
(Csarnóta - Tenkes Csárda, Kisharsány - Vylyan Pincészet; Kisjakabfalva - Jackfall Bormanufaktúra; Palkonya - Hárságyi Pince; Siklós - Joó Pincészet, Szabó Pincészet; Túrony - Janus Borház; Villány - Crocus Gere Borhotel (Gere Attila Pincészete), Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Polgár Pincészet, Szende Pince, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete)

Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű előadásokban lehet része a nagyérdemű közönségnek, melyre sehol másutt még nem volt példa.
Már a programok sokszínűségétől is zsong a tavasz!
- blues-(Jem Session, Blues Bell, Pesti Zoli, Ferenczi György és a Rackajam, Török Ádám/Mini/, Závody János „Janó”/Piramis, Mini, TRB/, Horváth Misi), jazz- (Sárik Péter Trió, Hot Jazz Trió), rock'n'roll (Ivan and the Parazol), discopop, funk, soul (Mary Popkids) és egyéb könnyűzenei koncertek, bulik, cigányzene, magyar táncház és latin tánctábor, stand up comedy (Polgár Peti)
- Kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, állatsimogatás, táncoktatás
- Nagy kirándulások és vezetett túrák a Villányi borvidék dűlői között
- Májusfa kivágása, díszítése, állítása
- Grill party verseny, borásztalálkozó és természetesen finom villányi borok, gasztronómiai különlegességek várják vendégeinket!

Programok:

2011. április 29. péntek
Borvacsorák, borkülönlegességek, Latin tánctábor, Gastro Blues Est és cigányzene várják a vendégeket a fesztivál első napján, a Villányi borvidék négy különböző településén.

2011. április 30. szombat
Kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, állatsimogatás. Csoportos túrák a Villányi-hegységben és a borvidék dűlői között. Májusfa vágás, díszítés, állítás, blues-, jazz-, rock'n'roll és egyéb könnyűzenei koncertek, cigányzene, stand up comedy, magyar táncház és latin tánctábor, grill party verseny, borásztalálkozó és természetesen villányi borok, gasztronómiai különlegességek várják a kedves vendégeket.

2011. május 01. vasárnap
Lovas kocsikázás, cigányzene, latin tánctábor, zenés-csendesülés, kézműves foglalkozás, Zuhánya-túra, finom étkek és borok.

A pincészetek közötti jól érezhető összefogás, ami már annyi vendéget vonzott eddig is a borvidékre, ismét tárt pinceajtókkal és kedves vendégművészekkel hívogat!
A helyszínek közötti közlekedést, idén először, külön buszjárattal (ZSONGÓJÁRAT) segítik hét település (Villány, Siklós, Kisharsány, Palkonya, Kisjakabfalva, Csarnóta és Túrony) között.

A kedvenc borát mindenki maga választja, de hogy a legügyesebb „BorÁszok” közül vajon ki fog nyerni a FehérborÁszok kontra VörösborÁszok focimeccsen? ...

A programokról bővebb tájékozatás a Villány-Siklósi Borút Egyesület honlapján olvasható.

Itt mindenki nyerni fog!
ZSONGJUNK EGYÜTT!
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés