Mangalica fesztivál Budapest

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Mangalica fesztivál Budapest

Időpont: 2011. február 4-6.

Immár negyedszer rendezik meg a Vajdahunyadvár környékén február 4-6. között a Mangalica fesztivált. Idén is legalább 60 ezer belföldi és külföldi látogatóra számítanak – tavaly ennyi érdeklődő kóstolgatott-vásárolt a 20 éve „feltámasztott” sertésfajtából készült ínyencségekből.
Az esemény sajtótájékoztatóján Tóth Péter, a szakmai szövetség vezetője azt is elmondta, ma a sertéshús fogyasztás mintegy 2 százaléka mangalica, és ennél többre talán nem is lenne vevő a mai gazdasági körülmények között, hiszen ennek a fajtának a tenyésztése, előállítása drága. Ugyanakkor ez a hús mindenféle adalékanyagtól, génmódosított takarmánytól, dioxintól mentes, és megfelel a fair trade követelményeinek is, hiszen többnyire helyben készült és fogyasztott árukról van szó.
Mangalicából szinte minden készül, ami általában sertéshúsból, a párizsitól a kolbászig, de van néhány olyan termék, ami kuriózum, ilyen például a mangalica-töpörtyűs csokoládé, amely iránt mindig élénk az érdeklődés.
A fesztiválon nem szednek belépőt, viszont a helyfoglalás egyre drágább – erre sokszor panaszkodnak a kiállítók. Az idén minőségi tejtermékek előállítói és forgalmazói is vendégeskednek a gasztronómiai eseményen.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés