Márton napi pálinkafesztivál Siófok

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Márton napi pálinkafesztivál Siófok

Időpont: 2010. november 11.

A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület egy gasztronómiai rendezvénnyel csábítja ki az embereket a szürke, novemberi hétköznapokból egy színes, szívet-lelket melegítő pálinka mustrára és kulturális programsorozatra.
Lúdkülönlegességek, nagyszerű gyümölcspárlatok, koncertek, gyermekprogramok és még sok érdekesség vár mindenkit november közepén a Fő téren.
A Szent Márton nap, november 11., jeles dátum a népi kalendáriumokban: ekkor híznak meg a fiatal libák, érik meg az újbor, ez az utolsó vásári nap, és ekkor jártak le a munkaszerződések. Kezdődhet a vígasság, a püspökfalatról azonban nem illik elfeledkezni
Mi is az a száraz próba és milyen a tökéletes pálinkáspohár? Miért pont Szent Mártonhoz kapcsoljuk a ludat? Ezeket a hasznos információkat tudhatja meg, és fedezhet fel új ízeket az ország legjobb pálinkaforgalmazóitól az, aki kilátogat a Siófoki Pálinka Fesztiválra.
A szürke novemberi napokba egy kis melegséget visz, a pálinkának és a hagyományos libaétkeknek a bemutatása. A fedett rendezvénysátorban hagyományőrző és szórakoztató műsorok váltják egymást, a Fő téren pedig a kirakodó vásár kavalkádjában sétálhatnak a látogatók.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés