Medvehagyma-fesztivál Orfű

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Medvehagyma-fesztivál Orfű

Időpont: 2010. április 10-11

Gasztronómiai különlegességekkel és színes programokkal várja vendégeit az idei Medvehagyma-fesztivál, amelyre április 10-11-én kerül sor a Pécshez közeli Orfűn.
A rendezvény április 10-én reggel 9 órakor kezdõdik, amikor is az orfûi Kemencés Udvartól élményvonat indul a Pécsi-tóhoz. A jármű a legdúsabb medvehagymás terület közelében megszakítja útját, hogy utasai maguk szedhessenek a rendezvény névadó növényének leveleiből.
A falu központjában felállított medvehagyma-térplasztika jelképes megöntözése után Füziné Kajdy Zita polgármester megnyitja a kétnapos rendezvénysorozatot.
Lesz medvehagymás pálinka, a medvehagymás kecskesajtból vagy a medvehagymás mézből is ízelítőt kapnak a résztvevők. Az alkalmi melegkonyha medvehagymás ételeket kínál, a szomjazók medvehagymából készült teát és bort ihatnak. Bár a fesztivál csak két napig tart, egy helyi vendéglő egyhetes medvehagyma-ünnepet szervez. Aki ellátogat oda és enged a helyi ízek csábításának, számlája mellé medvehagymás receptet kap ajándékba, hogy otthon is bármikor felidézhesse a rendezvény hangulatát.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés