Halpiacok kínálata

Halpiacok kínálata - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A californiai halpiacok bődületes kínálata

Néhány jótanács a halfőzéshez

californiai halpiacLegyen az serpenyőben sült halibut, vagy kemencében sült homár. Minden esetben süsd magas hőfokon! Hideg serpenyőben leragad és langyos sütőben pedig kiszárad. Egész homárt forrásban lévő vízben 4 percig kell főzni. A vízet tetszés szerint lehet ízesiteni fehérborral, hagymával. A homárt ezután jeges vízbe kell dobni különben tovább föl és a húsa ráragad a páncéljára.
Ez a főzesi mód a legajánlatosabb ha salátának vagy előételenek használod.

Nagyon szeretem a halételeket, Magyarországon a szakácsnak nem adatik meg hogy ilyen kinálatból válogasson. El kell mondjam, nem is volt könnyű megszokni. De azóta sok idő telt el. Bejárva a Keleti majd a Nyugati partot, a Key West halpiactól Boston Wulf's-ig, a Pike Place (Seattle) halpiactól a Redondo Beach-ig sokat tapasztal az ember.

Mindig van egy kedvenc halételem. Most a homárért vagyok megbolondulva, vanilia szószban sütöm. Erre a recepre csakis friss homárt ajánlok. A homár fejét levágjuk (félretehetjük alaplének) testét páncélostul felkarikázzuk olyan újnyi vastagra. Ollóival együtt forró serpenyőbe dobjuk és egy jókora kanál vajat adunk hozzá. Közepes hőfokon 6-8 percig piritjuk és közben friss vanilia rudakat (hosszában félbevágva) dobunk rá. Pici só, frissen őrölt fekete bors következik. Meglocsoljuk egy kis konyakkal, vagy fehérborral. Ezek után sütőbe tesszük 400F és 5 perc múlva tetszés szerint párolt zöldségekkel (spárga, brokkoli) és krumplipűrével tálaljuk. Ne felejtsük el a finom szószt a serpenyőből rákanalazni a kitálalt homárra!
A halak ólomtartalma miatt mostanában csak az interneten vásárolok. Lazacot és a homárt Alaskából hozatom. Köszönet a szállítás megbizhatóságának, a filék, tengeri herkentyűk alapos csomagolásban másnap az ajtóm elött vannak. Homárt csak is frissen érdemes venni, fagyasztottat csak akkor veszek ha "Baked LobsterTail" van a menün. Itt Los Angeles-ben 25 mérföldnyire lévő Redondo Beach-i halpiacra járok. A fagyasztott "homár derék" olyan minőségű hogy szinte könnyebb dolgozni vele mint a frissel. Főzés elött szobahömérsékleten kell kiolvasztani.

Jun. Séf László

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés