Hollywoodi sztárok fogyókúrája 1.

Hollywoodi sztárok fogyókúrája 1. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Hollywoodi sztárok fogyókúrája 1.

"Szerintem a diéta csak egy ideiglenes cselekedet, egy rossz divat ami káros a szervezetre."

Veszélyes fogyókúránk csak tönkretesz. Szervezetünket testileg lelkileg kimeríti, állandó új fogyókúra keresésében vagyunk és soha sem találjuk meg a megfelelőt. A diéták összezavarók és ellentmondóak egymásnak. Az egyik azt mondja egyél sok fehérjét és csak kevés szénhidrátot, a másik ellentétben egyél sok szénhidrátot és csak kevés fehérjét. A következő szerint egyél bármit és bármennyit csak öblítsd le tömémytelen mennyiségű gyümölccsel. Aztán van olyan is amelyik azt mondja egyél amiről csak álmodhatsz de mérd meg mielött megeszed.

Az amerikai nyilvánosság egyre növekvő fanatikussága, az egészséges életmód és a diéták aggodalma -a trend (a 16. századtól) miatt az asztalra kerülő étel öröme már szinte teljesen elveszett. Még akkor is ha az egészséges taplálkozás elveszi az élvezetét a zamatos ételnek. A mániás diétázás majdnem minden esetben félrevezető és céltalan.

Az én kuncsaftjaim nem diétáznak és mégis fogynak!

Személyi szakácsként, köztudottan talán az egyedüli vagyok aki ellenzi a diétázást. Teljesen új étkezési nézeteket követek. Szerintem a diéta csak egy ideiglenes cselekedet, egy rossz divat ami káros a szervezetre. Azért mindig akad valaki akik felteszi a kérdést. Na és milyen új diétát tudsz ajánlani?

Ennyire elvesztettük volna az érzékeinket, az ösztöneinket és kulturális örökségeinket hogy nem tudunk ízletesen étkezni anélkül hogy orvosi folyóiratokat vagy diétás könyveket böngésznénk? Csak kívánni tudom hogy a következőkben leírt, éveken át tanulmányozott és bevált egészséges táplálkozási tanács mindenki segitségére válik.

Először is sok magas víztartalmú ételt kell ennünk. Ez nem azt jelenti hogy igyunk meg nyolc pohár vizet egy nap. Inkább azt, hogy két nyersanyag van a földön amiben naturálisan magas a viztartalom. Ez a gyümölcs és a zöldség. Bármi mást eszünk az koncentrált valamilyen formában, ami azt jelenti hogy a viztartalom ki lett vonva belőle a készítésénél vagy a főzése során.
A reggeli felébredés után délig semmi mást nem szabadna ennünk vagy innunk csak gyümölcsöt és friss gyümölcslevet.

Az ételeket megfelelő sorrendben kell bevinnünk hogy azt a szervezetünk könnyen megeméssze. Az emberi gyomor nem arra lett kitalálva hogy két koncentrált ételt emésszen meg egyszerre. Ezért soha se fogyasszunk húst krumplival, halat rizzsel, inkább együnk zöldséget velük, vagy halat salátával. A legmegfelelőbb étkezési kombináció az, hogy egyszerre csak egy koncetrált ételt együnk, hogy ne vigyünk be fehérjét a fehérjével vagy a fehérjét körettel.
Viszont egy kombinació az elfogadott: ez pedig köret a körettel. A két fehérje keverése azért nem ajánlatos mert a fehérjék különböző karakterek, komplex kompozíciók. Átalakításuknak egyezniük kell az emesztesi feltételekkel, ezért egyszerre két fehérje emésztése szinte lehetetlen. Köretek emésztése nem olyan bonyolult mint a fehérjéké, ezért egyszerre több mint egy köret az ehető. Például, ha salátát akarunk enni krutonnal és mellé főtt krumplit eszünk. Vagy az is működik, ha avocádó szendviccsel kukorica csipszet eszünk. Tilos viszont ha a salátára csirkét teszünk és krutont eszünk hozzá.

A magas viztartalmú ételek kimossák a szervezetünkből a káros anyagokat, mérgeket is. A megfelelő tápanyag bevitellel szervezetünk kevesebb energiát fordít az emésztésre így másra több energia jut.

Az emberi szervezet számára a gyümölcs a legfontosabb tápanyag, ugyanis az agy nem tud müködni glükóz nélkül, gyümölcs az glükóz a szervezetben. Ez most biztos meglepő lesz, de a gyümölcs az nem a gyomorban emésztődik. Még csak minimálisan sem! Gyümölcs a gyomorban csak előemésztődik. Más étel másfél óratól négy órán keresztül tartózkodik a gyomorban, gyümölcs csak húsz, harminc percig és úgy megy keresztül a gyomron mintha egy alagúton futna keresztül. A belekben bontja le szuperfeltöltött vitaminjait és tápanyagait. Ezért gyümölcsöt soha sem szabad más étellel együtt, vagy közvetlen más étel után enni. A legkedvezőbb ha a gyümölcsöt üres gyomorra esszük.
Mondjuk azt, hogy eszel egy szendvicset és utánna eszel egy szelet dinnyét. Mi fog történni a gyümölccsel? Egyenesen a gyomron keresztül a belekbe menne, de a szendvics miatt meg van akadályozva. Ezért a kettő együtt erjed és savvá válik, majd ezt követi az éles szúrás a gyomorban és a gyomorégés.
A dieták hatása a szervezetre még nem lett eredményesen tanulmányozva, ezért medikális bizonyiték erre nem található. De Dr. Herbert M. Shelton évtizedes tanulmányai mutatják hogy gyümölcsöt csak üres gyomorra szabad enni. Többek között azt is hogy gyümölcs úgy mint a zöldség a leghasznosabb táplálékforrás, különleges hatásuktól fogva lebontják a káros savakat amik a szervezetünkben lerakodnak. A mérgek és káros savak lerakodása a stressz, helytelen táplálkozás, szennyezett levegő és számos más dologra vezethető vissza. A túlmérgezett emberi test felismerhető jelei többek között a dagadt túlsúlyosság, narancsbőr, őszülő haj, karikás szem és ráncok az arcon.
Egy megevett étel után mennyit kell várni amig ehetsz gyümölcsöt?
SzamócaSaláta és friss zöldség után kettő órát, húsételt követően négy órát és ha helytelenül össze-vissza vagy gyorsétteremben ettünk nyolc órát.
Becsapás lenne ha azt bizonygatnám hogy számos gyümölcsben lévő enzim a zsir lebontásában segit és engedélyezett a túlétkezés, csak utánna egyél mértéktelen mennyiségű ananászt például. Ez nem csak felelőtlen lenne hanem fizikai képtelenség is. A helyes táplálkozás során bevitt gyümölcs felszabadítja az állandóan túlterhelt gyomrot, ez által értékes energiát nyerünk majd a szervezetünk tisztitására, úgymond gyógyulására és a súlycsökkentésére fekteti be. Sokkal több energiánk lesz a reggeli fáradtság szinte azonnal megszünik, frissnek és üdének érezzük magunkat. Tartsd mindig szem elött. Energia az élet eszenciája.
A helyes táplálkozás és a reggeli gyümölcs evés szorosan hozzákapcsolódik a testünk metabolizmusához, az emésztési körforgáshoz.
Itt az ideje hogy megismerjük testünk három alapvető ciklusát.
Az egészséges élet alapelve, hogy ezek a ciklusok harmonikusan tudjanak müködni.
Első ciklus az eltávolítás hajnal négy órától délig tart. Lényeges hogy csak gyümölcsöt fogyasszunk ebben az időszakban. Majd déltől este nyolcig tart a felhasználás ez az időszak az evés ideje. Ha éhessek vagyunk akkor együnk, betartva az előzökben leírt szabályt a fehérjékről. Célunk legyen a gyomor minnél kevesebb leterhelése.
Emlékezz ! Az emésztés foglal le a legtöbb energiát.
A feldolgozás este nyolctól hajnal négyig tart. Adj a testnek lehetőséget az ásvanyi anyagok kivonására, felszívódására és hasznosítására.
Nincs felszívódás addig amíg étel kerül a belekbe.
A testünkbe helyesen bevitt étel kikerül a gyomrunkból körülbelül három óra alatt. Helytelen táplálkozás során ez elérheti a tizenkettő órát is. A legmegfelelőbb megoldás, ha az esti evést korán befejezzük, hogy mielött lefekszünk a gyomrunkból az étel már ki is tudjon űrülni.
Elmondhatom, hogy az évek során nagyon sok embertől kaptam pozitív visszajelzést. A megváltozott táplálkozás úgy látszik hatékonyan működik. Ajánlatos viszont lassan kezdezni. Adjunk legalább három hetet , hogy szervezetünk teljesen átálljon.

Séf László

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés