Recept varázs 75.

Recept varázs 75. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Szilvásváradi pisztráng roston sütve, kerti saláta ágyon recept - Sajtos csirke, Illatos-omlós csirke recept

Az alábbi cikk a szegedi Telin Televízió Recept Varázs című recept műsorának összekötő szövege. A videó a tovább mögött érhető el.
Köszöntöm Kedves Nézőinket! Önök a Receptvarázs című gasztronómiai műsorunkat látják. Három ínycsiklandozó, ráadásul korszerű, könnyű, egészséges étel receptjét ismerhetik meg, amennyiben nem sajnálják erre a következő fél órát. A hozzávalók, szilvásváradi pisztráng és származási helyére kevésbé érzékeny, de azért megbízható forrásból, lehetőleg klasszikus baromfiudvarból származó csirke. A pisztrángból Illés Német István, a Stüszi Vadász Étterem grill teraszán varázsol egy ízletes és mutatós fogást. A csirkét pedig két kínai recepthez fogjuk felhasználni, melyet a Sherry kínai étteremlánc mesterszakácsa fog bemutatni. Hagyományos alapanyagok, könnyű, egészséges, keleti és mediterrán ízvilág, különleges fűszerek és elkészítési mód. Akár ez is lehetne mai műsorunk apropója.

Receptvarázs 75. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.

A Receptvarázsban nem győzzük hangsúlyozni az alapanyagok minőségének fontosságát. Ezt azonban az üzletben, piacon sajnos nem is olyan egyszerű eldönteni, hisz a gyakran beazonosíthatatlan forrás estén, csak a látványra vagyunk kénytelenek hagyatkozni. Azt már nem tudjuk megállapítani, hogy az adott zöldség, vagy hús mennyi káros anyagot tartalmaz. Kivétel ez alól egyebek mellett a magyar pisztráng, hisz ez a halfajta rendkívül érzékeny a környezetére, csak tiszta, gyors folyású vizekben érzi jól magát. Ennek is köszönhető, hogy a szilvásváradi pisztráng nemcsak hazánkban, de a világon is ismert és közkedvelt. A következő percekben ebből a halkülönlegességből készít egy finom grill ételt Illés Németh István és munkatársa a Stüszi Vadász étterem grill teraszán.
Sorozatunkban a Sherry kínai étteremhálózat segítségével a legismertebb és a hazánkban is közkedvelt kínai receptekkel ismertetjük meg nézőinket. Ezúttal is két étel következik, a sajtos csirke és az illatos-omlós csirke. Utóbbi népszerűségén mi is meglepődtünk, hisz a receptet a feltöltés napján már több mint háromszázan nézték meg a Youtube-on. Pedig igazából nincs min csodálkozni, hisz a távol-keleti konyha, főként a kínai, a világ minden pontján rendkívül népszerű. Lehet azon vitatkozni, hogy érdemes-e egy magyar konyhában kínai ételekkel kísérletezni, vagy inkább menjünk el egy étterembe. Az biztos, hogy idehaza is be lehet már szerezni a legtöbb alapanyagot, pláne hogy az itthoni kínai éttermekben is magyar húsokat, zöldségféléket használnak, és csak a speciális fűszerek származnak a távol-keletről. Könnyen lehet persze, hogy nem pont olyanra sikerül egy fogás, mint az eredeti, a kísérletező kedvűek akkor is bizonyára egy különleges finomsággal fogják meglepni a családot, vagy barátokat.

Kedves nézőink, ezzel a Receptvarázs végére értünk, ma is három receptet mutattunk be, egy szilvásváradi roston pisztrángot a Stüszi Vadász Étteremből és két kínai ételt, a sajtos csirkét és az illatos-omlós csirkét a Sherry Kínai gyorsétteremből. Legközelebb is nézzenek bennünket, hisz hasonló finomságokat fogunk bemutatni. Köszönjük megtisztelő figyelmüket, további ízes szép estét kívánunk.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés