Recept varázs 74.

Recept varázs 74. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Ménesgazda nyárs, kapros túróval töltött burgonyával recept - Pekingi kacsa, Hagymás csirke recept

Az alábbi cikk a szegedi Telin Televízió Recept Varázs című recept műsorának összekötő szövege. A videó a tovább mögött érhető el.
Köszöntöm Kedves Nézőinket! Önök a Receptvarázs című gasztronómiai műsorunkat látják, amiben tulajdonképpen semmi varázslat nincs, hisz általában könnyen elkészíthető         recepteket ajánlunk.
Tökéletesen igaz ez a Stüszi Vadász Étterem grill teraszán készült Ménesgazda nyársra és részben a kínai receptsorozatunk újabb két gyöngyszemére, a pekingi kacsára és a hagymás csirkére is. Azért csak részben, mert bár a kínai ételek alapanyaga viszonylag könnyen beszerezhető hazánkban is, a receptekben látható rendkívül gyors elkészítés a nagyteljesítményű kínai wok tűzhelynek köszönhető. De, még ha lassabb is, akkor is érdemes a hagyományos gáz vagy villanytűzhelyen kipróbálni ezeknek az egzotikus ételeknek az elkészítését.

Receptvarázs 74. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.

A grillezés kicsit olyan, mint a foci. Mindenki ért hozzá. Ennek valóságtartalma azonban leginkább a gyakorlatban derül ki. Foci esetén erre ritkán adódik lehetőség, a kerti grillezés viszont a nyári időszakban valóban nagyon népszerű lett felénk is. Nyilván akadnak Önök között is, akik a nagyszájú házigazda szénné égett, vagy éppen rágós sültjeit voltak kénytelenek az égig magasztalni. Vagy éppen vendéglátóként csúsztak a vacsorával, mert az istenért sem volt hajlandó begyulladni a faszén. A jó parázs elkészítéséhez sokféle tanácsot lehetne adni, de a legbiztosabb a gyakorlás és a kellő idő. A sütés megkezdése előtt bő félórával célszerű neki kezdeni a tűzrakásnak és a sütéssel, addig várni, amíg a faszén teljes tömegében átizzott, és már nem lángol. A rácson, nyílt parázson való sütés másik fontos trükkje az alufóliában történő párolás. No de nézzük ezt inkább a gyakorlatban az igazi szakértőktől, hisz Illés Németh István és munkatársa a Stüszi Vadász Étterem grill teraszán Ménesgazda nyársat fog grillezni.
Sorozatunkban a Sherry kínai étteremhálózat segítségével a legismertebb és a hazánkban is közkedvelt kínai receptekkel ismertetjük meg nézőinket. Ezúttal is két étel következik, mégpedig a híres-neves pekingi kacsa és a hagymás csirke.
A kínai ételek zömének akad néhány fontos, jellegzetes és állandó hozzávalója. Korábban beszéltünk már a fafülgombáról, most a szójaszósz következik, melynek eredete a VI. századi Kínába nyúlik vissza. A szójaszósz alapja a szójabab és egy három lépcsős folyamat eredményeként jön létre. Először a szójababot kádakba helyezik, majd gombatenyészettel oltják be. Ezt követően három napig érlelik. Ezt a keveréket nagy méretű tartályokba töltik, ahol sós vizet öntenek hozzá, és hónapokig hagyják erjedni, ez alatt az idő alatt alakul ki a szójaszószokra jellemző íz és aroma.
Az erjesztés végén a szószt leszűrik a masszáról, pasztörizálják és csomagolják. A szójaszósz, a természetes erjesztésnek köszönhetően, igen vitamindús és fűszeres. Állagát tekintve két fajtáját különböztetjük meg: a világosabb sósabb, amit asztali ízesítőként alkalmaznak és a sötétebb, töményebb, amit inkább főzésre használnak. A mi fogalmaink szerinti szószoknál azonban jóval folyékonyabb állagú. A keleti konyha elválaszthatatlan része, szinte nincs olyan étel, amihez ne használnák fel, vagy a főzés során, vagy az ízesítésnél. Nem kivétel ez alól a most következő pekingi kacsa és hagymás csirke sem

Kedves nézőink, ennyi fért mai műsorunkba, két kínai és egy magyaros jellegű grill étel receptjét mutattuk be. A Receptvarázs új adással legközelebb egy hónap múlva jelentkezik. Köszönjük megtisztelő figyelmüket, további ízes szép estét kívánunk.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés