Recept varázs 72.

Recept varázs 72. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Fűszervajas harcsa faszénparázson, vaslapon sült újburgonyával recept - csípős-savanyú leves - csúsztatott csirke recept

Az alábbi cikk a szegedi Telin Televízió Recept Varázs című recept műsorának összekötő szövege. A videó a tovább mögött érhető el.
Köszöntöm a Receptvarázs Kedves Nézőit. A gasztronómia, az étkezési szokások folyamatos fejlődésen mennek keresztül szerte a világon, így Magyarországon is. Ez persze nem azt jelenti, hogy a hagyományos, tradicionális ételek kimennének a divatból. Ellenkezőleg! Szinte már nincs olya népi étek, beleértve, pl.:  a halászlét, a töltött káposztát, a kocsonyát, a rétest, aminek ne lenne külön fesztiválja. Annyi azonban vitathatatlan és egyben indokolt is, hogy egyre inkább előtérbe kerülnek a könnyű és egészséges ételek. Ebben a műfajban úttörőnek számít a távol-kelet és a mediterrán térség, ahol tradicionálisan sok halat és zöldséget fogyasztanak. Ezúttal mindkét stílus képviselteti magát a receptvarázsban, hisz Illés Németh István a Stüszi Vadász Étterem grill teraszán fűszervajas harcsát grillez, a Sherry Étterem mesterszakácsa pedig a legendás csípős-savanyú leves és csúsztatott csirke receptjét mutatja be nézőinknek.

Receptvarázs 72. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.

A grillezés a nyár és a különféle kerti partik, családi, baráti összejövetelek elmaradhatatlan tartozéka. Nem csoda, hisz a grill ételek általában nemcsak finomak, de egészségesek is, ráadásul ebben a műfajban nem lehet túlságosan nagyot tévedni. Ahhoz azonban hogy igazán különlegeset alkossunk, hogy zsonglőrök legyünk a parázs fölött, kell némi rutin és kreativitás.
Ehhez járul most hozzá Illés Németh István és munkatársa, akik nemcsak hobbiból, de hívatásból is sokat grilleznek a Stüszi Vadász Étterem teraszán. Most például a fűszervajas harcsa elkészítési módját mutatják be.
Az első kínai ételek egyike, amelyet az ínyenc magyarok megismertek a kilencvenes évek elején, és vagy megkedveltek, vagy nem, az a híres csípős-savanyú leves, amit sokan a számunkra szokatlan állaga miatt nem mernek megkóstolni. Pedig aki elég bátor, az gyorsan rászokik erre a pikáns ízű, laktató ételre és általában rajongóvá válik.
Ennek a levesnek és még nagyon sok kínai ételnek elmaradhatatlan összetevője két, nálunk még mindig egzotikusnak számító zöldségféle, a bambuszrügy és a fafül gomba. Erről két nagyon finom és jellegzetes hozzávalóról a későbbiekben még beszélni fogok, de most inkább jöjjön a csípős-savanyú leves és a csúsztatott csirke receptje. Ha túlságosan gyors lenne a tempó, akkor ezeket a recepteket videón és írott formában egyaránt megtalálják a Sherry Étteremlánc honlapján a www.sherry.hu címen a receptek menüpont alatt.

Esterházy Péter író híressé vált mondása úgy szól: az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz borokat igyunk. Miért ne lenne igaz ez a nagyon bölcs tanács az ételekre is.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz ételeket együnk. Joggal mondják persze erre, hogy ezt manapság nagyon sokan nem engedhetik maguknak. Sajnos van ebben igazság, de bizton állítom hogy ez nem mindig pénz, de sokkal inkább nyitottság és kreativitás kérdése. Köszönöm megtisztelő figyelmüket, további ízes szép estét kívánok!

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés