Az édességek piacán ma soha nem látott mértékű a választék, amelyből minél többet igyekeznek bemutatni A Világ Édességei Fesztiválon (Festiwal Słodyczy Świata), december 5. és 7. között Varsóban.

A lengyel édesipar világhírű: a kekszek, karamellák és csokoládéfélék terén régóta nagy tekintéllyel bírnak. Ezért is adhat a Varsóhoz tartozó Wilanów méltó otthont annak a kezdeményezésnek, amelynek célja a világ minden tájáról érkező édességek felvonultatása.

A szakmai és egyben a nagyközönségnek is szóló rendezvényen bemutatják az újfajta cukorkákat, süteményeket, desszerteket, fagylaltokat és aszalt gyümölcsöket. Ezen kívül egy laboratóriumban meg is tekinthetik a látogatók, hogyan készülnek ezek a különlegességek.

Ha az édességekről van szó, nem szabad megfeledkeznünk a mértékletességről és az önuralomról, s erre figyelmeztetni is fogják a látogatókat a meghívott dietetikusok és orvosok. A különböző kultúrákban az édesség funkcióját sokféle készítmény tölti be, melynek alapja megannyi növény, illetve az abból kivont cukor, valamint méz lehet.

A rendezvény az édességeken keresztül megismertet számos turisztikai látványosságot, melyet a világ minden tájáról érkező kiállítók bemutatnak.

Ezzel egyidőben tartják a Wilanów-i kastélyban A Fény Királyi Fesztiválja (Królewski Festiwal Światla) című rendezvényt, mely szintén nagy népszerűségnek örvend, legutóbb több százezer látogató kereste fel.

Forrás: turizmus.com
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés