Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

A rohamléptekben növekvő kínai borpiac hívta életre tavaly a sanghaji ProWine China kiállítást, melyen a Magyar Turizmus Zrt. idén már másodszor segítette a magyar borászatokat az értékesítési lehetőségek kiaknázásában.

A reláció fontosságát mutatja, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Szilas Cecília nagykövet, B. Nagy Péter vezető konzul is látogatást tett a magyar közösségi standon.

Nagy megrendeléseket kilátásba helyező beszerzők keresték fel a magyar kiállítókat, akik elégedettségüket fejezték ki a közösségi megjelenéssel kapcsolatban. A helyi importőrrel rendelkező cégeknek valamelyest könnyebb dolguk volt a kapcsolatépítésben, ám minden kiállító folytatott eredményes tárgyalásokat. A látványos magyar közösségi megjelenés számos látogatót vonzott. Gondosan kiválasztott 12 magyar borkiválóságot kóstolhattak a stand kóstolózónájában az érdeklődők, ezáltal a magyar szőlő- és borfajták szélesebb spektrumát is megismerhették.

A kiállításon való részvétel azért is rendkívül fontos, mert Kínában a személyes kapcsolattartásra nagyobb hangsúlyt helyeznek, mint Európában.

A kínai piac sokban különbözik az európaitól, szereplőit tehát más irányból szükséges megközelíteni az üzletelni vágyóknak. A különbségek mibenlétéről, a helyi sajátosságokról jövőre képzési programsorozatot indít a szervező Messe Düsseldorf, melynek egyik állomása – Michael Degen ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint – Magyarország lesz.

A fogyasztói szemléletformálás érdekében számos szemináriumot rendeztek a három nap alatt, köztük vörös- és fehérbor, valamint pezsgő témában a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága is hármat. Ezeket az éttermek, üzletláncok és szaküzletek beszerzőinek élénk érdeklődése kísérte. Mindez jelzi, hogy a magyar borok jó eséllyel indulnak e piac meghódításáért folytatott versenyben. Az előadók – Fongyee Walker és Thomas Chung – elismert szakemberek a témában, rendszeresen tartanak borismereti képzéseket, melyeken a magyar borokat és pezsgőket a továbbiakban is népszerűsíteni fogják.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés