Az amerikai típusú hamburger évtizedekig nem volt szalonképes a jobb éttermekben. Míg rá nem jöttek a séfek, hogy ebből is lehet luxus ételt, vagy legalábbis jobb minőségű, egészségesebb fogást varázsolni. Így tesznek a bécsi elegáns hamburgerezőkben is.

A Gumpendorfer utcában lévő A.J's American Diner vezetői úgy döntöttek, versenyre kelnek a világhírű amerikai gyorséttermi láncokkal, sőt, megteremtik azok szofisztikáltabb változatát is. Ezért helyben sütött, teljes kiőrlésű lisztből készült zsemléből, igazi frissen darált hússal, nem ezer kilométerről szállított paradicsomból készült házi szósszal öntözik meg a friss fejes salátás, lilahagymás, klasszikus tengerentúli szendvicset. A vendégek kívánságát 27 féle burger elégíti ki, a kevéssé laktatótól egészen a dupla New York-iig, amelyik kalóriaértéke felér egy több fogásos ebéddel.

A Kaiser utcai Flatschernél létezik vegetáriánus burger is, és azokra is gondolnak, akik csak láva kövön sütött steakre vágynak, így a hamburgeres menü csupán egy opció a sok közül.

Nemcsak fiatalokra apellálnak: a bécsi szeletet olykor az idősebbek is felcserélik valamiféle burgerre, hiszen a mai középkorúak már a különféle amerikai gyorséttermek nyitásakor voltak gyerekek.

www.ajsamericandiner.com

Forrás: turizmus.com
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés