Megnyílt Wang mester ujgur/kínai étterme

Megnyílt Wang mester ujgur/kínai étterme - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Megnyílt Wang mester ujgur/kínai étterme

A 15 éve Magyarországon élő Wang Qiang kínai sztár- és mesterszakács Telepy-utcai szecsuáni étterme mellett Budapest XIV. kerületében, a Gizella u. 46. sz. alatt nyitotta meg újabb kínai étekműhelyét.

A létesítmény háromnegyed részben Xin Jiang (ujgur) és egynegyed részben hunani/pekingi/szecsuáni stílusú ételekkel várja az érdeklődőket; van minőségi büfé- és magas színvonalú gasztronómiai szekciója is.

A létesítmény háromnegyed részben Xin Jiang (ujgur) és egynegyed részben hunani/pekingi/szecsuáni stílusú ételekkel várja az érdeklődőket; van minőségi büfé- és magas színvonalú gasztronómiai szekciója is. Az étterem kiemelt érdekességei a tésztafélék sokasága, a kézzel gyúrt rizs, a pekingi kacsa, és a grillezett bárány- és kenyérsaslik. A nyitóünnepségen az ünnepélyes szalagot Turóczi Gábor, Wang, Pierrot, Varga Edit (Duna TV), Kozi (TV Paprika), Falusi Mariann (Pa Dö Dö), B. Tóth László (Sztár FM) és Balla Ágnes (TV Paprika) vágták át. Az étteremnyitó ünnepség programjai közt szerepelt egy kínai citeraművész, tradicionális tésztahajtogató show, pekingi kacsabemutató és egy 23 fogásos ujgur/hunani/pekingi ételsor. Az ünnepségen több mint 200 vendég vett részt.

Az étteremnyitó eseményt a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) szervezte, melyet egybekötöttek a szervezet hatodik születésnapjával. A Lucullus BT 6 év alatt 80 nagyszabású vacsorát és több száz egyéni- és céges főzőkurzust szervezett, hogy az ételeken keresztül népszerűsítsék az adott nemzet kultúráját, emellett számos más gasztronómiai programban is szerepet vállalt. Turóczi Gábor, az egyesület elnöke elmondta, hogy tovább fognak menni a megkezdett úton, főleg a Fine Dining stílusú gasztronómia irányába.

 


Találjon több ehhez hasonló fényképet a Budapesti wiw-n

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés