Lőrincz György az Év Bortermelője

Lőrincz György az Év Bortermelője - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Lőrincz György az Év Bortermelője

A Magyar Bor Akadémia december 4-én kihirdette az Év Bortermelője választás eredményét. A megtisztelő címet 2009-ben Lőrincz György érdemelte ki, az Egri borvidékről.

Lőrincz György 1991-ben végzett tartósítóipari mérnökként a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. Ph.D. képzés keretén belül borászként végzett az egyetem Borászati Tanszékén, majd megszerezte a kémia tudományok Ph.D. fokozatát is.

Szakmai tevékenységét az Egervinnél kezdte, majd az Ital Kft.-nél volt műszakvezető. Később az Egervin Borgazdaság Rt.-nél technológiai és gyártmányfejlesztési vezetőként dolgozott. 2002 óta a családi St. Andrea Kft. ügyvezetője. Többek között megválasztották Lengyelországban az Év Emberének, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét, megválasztották a Borászok Borászának, és az Év Egri Borászának is.

A címet a nyertes bortermelő időbeli korlát nélkül jogosult viselni, azonban a megválasztást követő egy év elteltével csak a választás évének feltüntetésével együtt használhatja.

Első körben borászoknak, szakújságíróknak, vendéglátósoknak, szállodáknak küldték ki a kérdőívet (összesen mintegy 500 főnek), majd a Magyar Bor Akadémia tagságának (összesen 133 fő), mindkét részről 80 százalék válaszolt és jelölt.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés