Világklasszis borok a Hungaroringen

Világklasszis borok a Hungaroringen - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Világklasszis borok a Hungaroringen

A Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködésének köszönhetően az ENI Magyar Nagydíj 2011-en is bemutatkozik a Tokaj Kereskedőház két nemzetközi szinten elismert bora, a 2001-es évjáratú Tokaji Aszú 4 puttonyos és a Grand Selection 2009 Tokaji Furmint Barrique Száraz.

A háromnapos kóstoló amellett, hogy a két társaság együttműködésének kezdete, egyben az első alkalom arra is, hogy magyar bor kerüljön terítékre a Magyar Nagydíj legkiemeltebb helyszínén, a Paddock Clubban.
A Tokaj Kereskedőház Zrt és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködésének eredményeként a jövőben a Magyar Nagydíj látogatói is megismerkedhetnek a magyar borászat remekeivel, bel- és külföldön is öregbítve ezzel országunk és boraink hírnevét.
Az együttműködés mozgatórugója és célja – amelynek első lépése a Tokaj Kereskedőház bemutatkozása – a hazai borok népszerűsítése mellett a két állami tulajdonú cégben lévő szinergiák és eddig rejtett potenciálok kiaknázása.
A Tokaj Kereskedőház Zrt. fontosnak tartja, hogy úttörő szerepet vállaljon a hazai borkultúra minőségi átalakításában. A 4 puttonyos Tokaji Aszút a Wine Spectator magazin szakújságírója, Bruce Sanderson 92 pontra értékelte, ami kiváló eredmény egy viszonylag alacsony puttonyszámú aszútól, míg a Grand Selection 2009 Tokaji Furmint Barrique Száraz a 35. Challenge International du vin France 2011. megmérettetésen nyert aranyérmet. Ez az elismerés eddig elérhetetlen volt egy száraz Tokaji bor számára.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés