Barackos kölestorta lesz idén az országtorta

Barackos kölestorta lesz idén az országtorta - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Barackos kölestorta lesz idén az országtorta

Eddig 3 alkalommal a Zila Kávéház készítette az Ország születésnapi tortáját, 2007-ben a Madártejtorta, 2008- ban a Szatmári szilvatorta, 2009- ben a Pándi meggytorta volt a befutó. Idén a Kecskeméti barackos kölestorta lett a győztes.

A szatmári szilva és pándi meggy mellett legalább olyan híres Hungaricum gyümölcs a kecskeméti barack is, így megérdemli, hogy ebből készítsék el az ország tortáját – áll a közleményben. Idén tavasszal megkereste Zila Lászlót Szabó Imre karcagi molnármester és arra kérte, hogy mivel Karcagon nagy hagyománya van a kölesnek, a birkafőző fesztiválon készítenek édességeket belőle, próbálják meg ebből elkészíteni a Magyarország Tortáját. Így született meg a Kecskeméti barackos köles torta. A torta elkészítését a laptopkonyha.hu stúdiójában mutatták be és ezen az oldalon lesz majd követhető, nézhető.
Magyarország tortáját A Magyar Cukrász Ipartestület és a Miniszterelnöki Hivatal közös szervezésében a 2011. augusztus 20-i ünnepségeken a budai rakparton, illetve az ország minden részén, a regisztrál közel 150 cukrászdában lehet megkóstolni.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés