Új borok Gere Tamás és Zsolt pincészetéből

Új borok Gere Tamás és Zsolt pincészetéből - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Gere újborok

2011.11.17. Elkészült a villányi Gere Tamás és Zsolt pincészet három újbora, az olaszrizling, a rozé, és a limitált szériás portugieser.

A pincészetben, mint minden év november elején, már elkészül az első három újbor, melyből kettő, az olaszrizling és a rozé csak a borászatnál kóstolható november végéig. A harmadik a portugieser, mely limitált mennyiségben, sorszámozott palackkal került forgalomba. Mindhárom borral kapcsolatos elvárás, hogy frissek, üdék, könnyedek legyenek. Életcéljuk nem más, mint, hogy vidám hangulatot teremtsenek rövid útjuk során.

Olaszrizling: 100 % olaszrizling, több dűlő termése. Intenzív illat, már rögtön a pohárba kerüléskor. Üde és friss, mintha még élne! És mennyire így van! Illatában már érezhetőek a kiemelkedő évjárat jegyei. Fajtajelleges, friss, de mégis krémes. Az édes érzet kicsit elgondolkoztat, de aztán beugrik a szőlőcukor íze, és már is megvan a válasz. Szép hosszú utóíz zárja a kortyot, melyben megbújik az olaszrizlingre jellemző keserűmandulás jegy is.

Rozé: Kékfrankos, pinot noir és merlot cuvée-je. A zúzás, bogyózás és az erjesztés egy tételként történt. Reduktív technológiával készült. Pohárba kerülve talán a licsi jut az eszünkbe, melyet az íz világban is felfedezhetünk. Könnyed és friss, de hisz ez az elvárás.

Portugieser: 1300 palack készült belőle. 100%-ban portugieser. Több dűlő termése. Reduktív technológia. Hűtött erjesztést követően az egyik fele használt hordóban, a másik feleét kóracél tartályban érlelték. A pohárban bíbor szín fogad. Illatban hiába keressük a szamócát és az erdei gyümölcsöt, nem találjuk sehol, helyette kapunk cigánymeggyet a hozzá tartozó savanyúsággal és a hordónak köszönhető édeskés vaníliát. Kóstolva savanykás meggyé a kezdet, melyet a vanília vált fel. Az utóíz szép tartalmas, közepesen hosszú.

Forrás: http://www.admin.elitbor.hu/hirek/Gere-ujborok

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés