Kihirdették Magyarország Ízkosarát

Kihirdették Magyarország Ízkosarát - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It
A Kézműves Magyar Ízek kóstolóturné hivatalos végeredménye

ÍzkosárSelyemfűméz, som lekvár, aszalt szilva szörp fahéjjal, ladányi büdöske sajt, hagyományos sertés vékonykolbász: ezeket az ízeket választotta az a 3000 szavazó, akik a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár kóstolóturné állomásain szavazatukkal segítették összeállítani Magyarország kedvenc ízkosarát. Egyedülálló módon a szervezők nemcsak a magyar vásárlók, hanem a média képviselőinek véleményére is kíváncsiak voltak.
A Kézműves Magyar Ízek Márkaboltból, még október végén elindított kóstolóturné végeredményét szombaton délben hirdették ki a Millenárison. A többhelyszínes ízturnén a következő kategóriákban lehetett szavazni: mézek, lekvárok, húsok, szörpök, sajtok. Ezekből a selyemfűméz, som lekvár, aszalt szilva szörp fahéjjal, ladányi büdöske sajt, hagyományos sertés vékonykolbász győzött.
A szavazásoknak azonban nincs vége. A Vásáron a látogatók a kedvenc kiállító termelőjükre is szavazhatnak. A nyertest a Kézműves Magyar Ízek díjával jutalmazzák vasárnap 18:00 órakor.
A kóstolóturné szavazatai alapján a magyar újságírók ízkosara a következő ízekből áll: virágméz, vörös áfonya lekvár, málnaszörp, tehénsajtok, szürke marha szalámi.
A szervezők célja, hogy minden évben megkeressék Magyarország kedvenc ízeit azért, hogy a Kézműves Magyar Ízek Vására és a Márkabolt a vásárlók igényeihez igazodva alakítsa kínálatát.

További információ:
www.kezmuvesmagyarizek.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés