Karácsonyi Vásár újdonságokkal, a hagyományőrzés jegyében

Karácsonyi Vásár újdonságokkal, a hagyományőrzés jegyében - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Karácsonyi Vásár újdonságokkal, a hagyományőrzés jegyében

66 faház, közel 130 árus kézműves portékái, zenés-táncos színpadi programok, fűszeres téli italok, illatos sültek, hungarikumok, valamint újdonságok és meglepetések várják mindazokat, akik idén is ellátogatnak a hagyományőrző fővárosi karácsonyi vásár megszokott színhelyére, Budapest egyik legszebb terére november 18. és december 30. között.

A BTDM (Budapest Turisztikai Desztinációs Menedzsment) Nonprofit Kft. idén 13. alkalommal szervezi Budapest hivatalos adventi-mikulásnapi-karácsonyi ünnepségét a Vörösmarty téren. A főváros leghosszabb és egyik legsikeresebb fesztiváljának sajtótájékoztatóját a vásár nyitásának napján, november 18-án tartották a Gerbeaud-ház Tükrös termében, ahol Csomós Miklós főpolgármester-helyettes és Molnár József, a BTDM ügyvezetője részletezte a vásár idei újdonságait, különlegességeit.
Az Európa legjobb karácsonyi vására díját kétszer is elnyert (2006 Travel&Leisure, 2008 Sunday Times) rendezvényre közel 600 000 ember kíváncsi évente, s ebből mintegy 250 ezer a külföldi látogató. Az egyik idei újdonság, hogy először lesz a vásárnak díszvendége, s ezt a megtiszteltetést Belgium mondhatja magáénak, aki saját standján sörrel, csokoládéval, és turisztikai információkkal várja a látogatókat.
Másik újdonság, ami minden bizonnyal sok színt visz a vásár életébe, hogy önálló standon, a pályakezdők standján mutathatják be portékáikat azok a hagyományőrző népi kézműves és iparművész fiatalok, akik a hasonló tevékenységet folytatók utánpótlását képviselik.
Idén a Vörösmarty teret új, kifejezetten erre a célra készített faházak népesítették be, amelyeket a túlzsúfoltság elkerülése érdekében szellősebben helyeztek el. A vendéglátó házikók is megújult környezetben várják a látogatót: a tér közepe köré szervezett gasztronómiai kör nem csupán esztétikusabb, de a fogyasztás szempontjából mindenképpen kényelmesebb is lesz.
A vásár további újdonságai: a betlehemi Születés Bazilikából érkező Béke Lángja, a Máltai Szeretetszolgálat „A kis gyufaárus lány”elnevezésű jótékonysági akciója, a Finn Mikulás látogatása, vezeték nélküli ingyenes internet a vásár egész területén, valamint 10% kedvezmény minden termékre azoknak a látogatónak, akik Budapest Kártyával érkeznek.
Természetesen a korábbi vásárok hagyományaihoz híven a szokásos attrakciók és szimbólumok 2011-ben is végigkísérik a Budapesti Karácsonyi Vásárt. Lesz óriás karácsonyfa betlehemi jelenettel, adventi koszorú, és ingyenes kézműves programok a legkisebbeknek, de nem maradhat el az úgynevezett karácsonyi „Vásárséta” sem. A színpadon pedig a sokszínű programkínálatot a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. garantálja.
Akik vasárnaponként látogatnak ki a térre, részesei lehetnek egy újszerű köztéri attrakciónak, amelyet az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása idéz elő. További meglepetésprogrammal egy nemzetközi hírű csapat rukkol elő, ők a vásárhoz évek óta szervesen kapcsolódó Gerbeaud-ház megelevenítését kapták feladatul. Idén nem lesz a ház ablakain kalendárium, helyette minden nap 18 és 20 órakor különleges fényjátékot tekinthetnek meg a vásározók. A premier november 27-én, advent első vasárnapján lesz.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés