Óriási érdeklődés a magyar ízek iránt

Óriási érdeklődés a magyar ízek iránt - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Óriási érdeklődés a magyar ízek iránt

Megismétlődött a februári siker a Millenárison, hiszen 15 000-en látogattak ki a 2. Kézműves Vásárára, ezáltal újra teljesült a rendezvény célja: több tízmillió forinttal segítették a magyar termelőket. A szervezők tervei szerint a következő Vásárt jövő húsvétkor rendezik meg, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az ünnepi különlegességek bemutatására is.

A 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárát már hagyományteremtően Schmittné Makray Katalin, a Vásár fővédnöke harangkongatással nyitotta meg pénteken délelőtt. Ettől kezdve, egészen vasárnapig a Millenárison 121 magyar és határon túli termelő legkülönlegesebb mézeit, lekvárjait, húskészítményeit, szörpjeit, sajtjait és édességeit kóstolhatták- és vásárolhatták meg a látogatók. A rendezvényen leadott szavazatok alapján novemberben a Vásár kedvenc termelője Mircz Nárcisz sajtmester lett. A második helyezett Sáfrány László füstölt pisztráng készítő, míg a harmadik helyezett az erdélyi Gáll Erzsébet szörp- és lekvárkészítő lett.
A gasztronómiai különlegességek mellett a Vásár számos más színpadi programmal is várta az érdeklődőket. A látogatók kipróbálhatták, hogy milyen az "ország kolbász" töltés vagy a sajtkészítés. A karácsonyi hangulatot pedig csokimikulás-öntéssel és szaloncukor készítéssel hozták a színpadra. 
Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Ismét bebizonyosodott, igenis van kereslet a magyar ízekre. A Vásár azért különleges, mert itt minden terméket személyesen az előállítótól lehet megvásárolni, ezáltal sokkal személyesebb, mint egy nagyáruház, ahol csak a polcról emeljük le az élelmiszert.”
Pin It
©2023 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés