Először versengtek fedélzeti borok Budapesten

Először versengtek fedélzeti borok Budapesten - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Először versengtek fedélzeti borok Budapesten

A Business Traveller Hungary magazin hagyományteremtő szándékkal idén első ízben rendezte meg Magyarországon a Cellars in the Sky – Égi Borospincék versenyt. A november 23-án a Larus Rendezvényközpontban szervezett megmérettetésen 12 légitársaság összesen 35 bora rivalizált egymással a legjobb turistaosztályú fehér és vörös, illetve business osztályú fehér és vörös bor címéért, amelynek eredményhirdetésére december elsején kerül sor.
A versenyre benevezett légitársaságok: Aerosvit, Air France, Alitalia, Brussels Airlines, Carpatair, easyJet, El Al, KLM, LOT, Malév, TAP, Tarom. A két csoportban kóstoló, sommelier-kből, borászokból, boros szakírókból és borhoz értő üzleti utazókból álló zsűrit Horkay András, a verseny szakmai partnere, a Central European Wine Institute igazgatója, valamint Kristian Kielmayer, a CEWI oktatója, Master of Wine aspiráns vezette. A kimondottan jó hangulatú kóstolást többszöri visszakóstolás is követte, így alakult ki a végleges sorrend, amelyet a szervezők a december elsejei díjátadón hoznak nyilvánosságra. 
A tesztelés levezetéseként a bírák a Larus Rendezvényközpont séfje, Buday Péter által az alkalomra komponált, négyfogásos borvacsora, valamint Szászi Endre borai mellett vitatták meg tapasztalataikat.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés