Bejött az éttermeknek a Borszerda

Bejött az éttermeknek a Borszerda - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Bejött az éttermeknek a Borszerda

Az Agrármarketing Centrum összefoglalója szerint a megszokottnál nagyobb forgalomról és több étel eladásáról számoltak be a Borszerdához csatlakozó éttermek. A minőségi magyar borokat és a kulturált borfogyasztást népszerűsítő akcióban az idei két Borszerdán több mint kétszáz étterem adta féláron a kiváló magyar borokat, ezzel csinálva kedvet az étterembe járáshoz.

A szeptember 21-én és október 9-én zajló két tematikus „Borszerda” akcióhoz  200 vendéglátóhely és borkereskedés csatlakozott, az éttermek 50, a kereskedők pedig legalább 10 százalékos kedvezményt adtak a minőségi magyar borok listaárából.

Az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Bormarketing Alap által támogatott akció alapötlete immár harmadik éve változatlan. A Borszerdákban részt vevő vendéglátóhelyek idén is vártak minden vendéget, akik az ebéd vagy a vacsora mellé szívesen fogyasztanak minőségi magyar borokat, ráadásul féláron. A kollektív bormustra mindenkori célja, hogy minél több vendég megismerje a minőségi magyar fehér- és vörösborokat, s emellett jól is érezze magát.

Az akcióhoz csatlakozó éttermek mind a két alkalommal a szokásosnál nagyobb forgalomról számoltak be. Azzal együtt is sikeresnek tartják a kampányt, hogy egyik-másik helyen elmaradt a forgalom a tavalyitól. E mögött a nehéz gazdasági helyzetet látják, nem pedig a magyar borok iránti érdeklődés csökkenését. Nagy szükség van a boros és a vendéglátós szakma összefogására, s ez az akció kifejezetten jót tesz az együttműködésnek; legközelebb remélhetőleg még több étterem és főleg több borkereskedés csatlakozik az akcióhoz, vélekednek az akcióban részt vevő vendéglősök.

A Borszerdákon a kedvezményes fogyasztás mellett a bor és a gasztronómia összefüggéseit firtató kérdésekre szakszerű választ kaphattak a vendégek. Gasztronómiai szempontból is praktikus ez a megoldás, hiszen az éppen kinézett ételhez hozzá lehet igazítani az italt – vagy éppen ellenkezőleg, a kóstolni vágyott borhoz a húst, halat, salátát, desszertet.

Az éttermek mellett pincészetek is csatlakozhattak a borfogyasztást népszerűsítő kampányhoz. Ők legalább 10 százalék kedvezményt biztosítottak a vásárlóknak. A pincészetek borkatalógusaiból az érdeklődők már előre kiválaszthatták az interneten a beszerezni tervezett szortimentet. A kampány honlapját, amelyen asztalt is lehetett foglalni az éttermekbe, közel tízezren keresték fel.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés