Magyarországon első alkalommal tartják meg október 11-től, jövő péntektől az Oktoberfest sörfesztivált. Az ingyenesen látogatható sörünnepen több mint száz féle hazai és külföldi sör, valamint gasztronómiai standok várják az érdeklődőket a fővárosi Kopaszi-gáton.

A kínálatban 18 százalékos elixír, banános, keserű csokis, fekete és indiai sör is szerepel. A fesztiválon a magyar kézműves sörfőzdék felhozatala mellett nemzetközi manufaktúrák is kiállítják termékeiket, de egyebek mellett lesz pubok utcája, borudvar, pálinkaterasz és világkonyha is.

Az esemény fő helyszínének számító kultúra főutcájában magyarországi és nemzetiségi színházak, művészeti társulatok, könyvkiadók és kézművesek is jelen lesznek, a kicsiket pedig mesesarok várja.
A rendezvényen emellett lesz sörivó- és főzőverseny, amelyre bármilyen, sör hozzáadásával készült bográcsos étellel lehet nevezni.
A programsort a müncheni Oktoberfest hagyományaihoz híven mezőgazdasági vásár is gazdagítja, valamint felbukkannak olyan érdekességek is, mint például a forró sörkoktélokat árusító koktélautó, a libazsírkoktélos pult vagy az Air Emotion, amelynek segítségével madártávlatból is megtekinthető a fesztivál.

Az esemény helyszínére az Erzsébet térről indulnak ingyenes buszjáratok, a résztvevők egy pikoló sört is kapnak ajándékba.
Napjainkban évi mintegy hatmillió vendég átlagosan 60 millió liter sört fogyaszt el a müncheni anyarendezvényen, amelynek mintájára Európán kívül már Washingtonban és Sydneyben is minden évben rendeznek fesztivált.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés