Tizenöt magyar bortermelő a Prowein vásáron

Tizenöt magyar bortermelő a Prowein vásáron - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Tizenöt magyar bortermelő a Prowein vásáron

Tizenöt magyar bortermelő vállalkozás állítja ki termékeit a világ legfontosabb borászati és égetett szeszes ital évenkénti bemutatóján, a düsseldorfi Prowein szakvásáron, 2011. március 27-29. között. Öt világrész 3400 vállalkozása jelentkezett már október közepéig. Ezzel megismétlődik az idén márciusban elért részvételi rekord.

A világ mindegyik fontos bortermelő régiója képviseli magát a Prowein kiállításon – tájékoztat Máté Szilvia, a düsseldorfi vásár magyarországi képviselője. – Ez garantálja, hogy a kereskedelem és a vendéglátás beszerzői átfogó képet kapjanak a bor világpiacának kínálatáról, valamint az italok aktuális trendjeiről, valamint az új termékekről. Sokan a „nemzetközi borpiac barométerének” nevezik a kiállítást.
Jövőre a magyar kiállítók 30 százalékkal nagyobb területen mutatkoznak be, mint idén a tíz kiállító. Így az Agrármarketing Centrum támogatásával 135 négyzetméter áll a várhatóan tizenöt magyar boros cég rendelkezésére. Az exportpiacuk bővítésére törekvő hazai cégek közül az utóbbi évek állandó kiállítói közé tartozik a Tokaj Kereskedőház, a Törley pezsgőkkel és balatonboglári borokkal, a Bock pincészet és Szeremley Huba Első Magyar Borháza.
A bio borok iránti érdeklődést jelzi, hogy tizenöt országból 150 cég jelentkezett termékei bemutatására. Máté Szilvia reméli, hogy ebben a szegmensben is lesz magyar kiállító. Párlat, whisky, likőr, rum és a többi égetett szeszes ital mindig érdekes kínálattal gazdagítja a Proweint. Legközelebb 300 vállalat állít ki. Köztük kisebb cégek is, amelyek regionális specialitásokkal igyekeznek új vevőket szerezni. A magyar színeket a Zwack Unicum német importőr cége képviseli majd.
A legutóbbi Prowein idén márciusban több mint 36 ezer szakmai látogatót vonzott, 51 országból.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés