Katolikus söröző Rómában

Katolikus söröző Rómában - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Katolikus söröző Rómában

Október 14-én nyílik meg Róma központjában a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápáról elnevezett sörözőt a "Katolikus is lehet szórakoztató" mottóval.

A GP2-t (II. János Pál olasz nevének rövidítése) a római főpolgármester hivatalosan már október elején felavatta, de "élesben" csütörtöktől fogad csak vendégeket. Egyelőre hetente három nap (csütörtök- szombat) este héttől éjfélig várja a fiatalokat Róma első katolikus sörözője. A pub az olasz keresztény dolgozók egyesületének (Acli) kezdeményezésére született. Rendkívülinek számít a helyszín is: a II. János Pál sörözőt a legnagyobb római sétálóutca közepén, a San Carlo al Corso templom alatt nyitották meg.Noha a nevét a pápáról kapta, a söröző berendezésében és italkínálatában semmiben sem különbözik a többi hasonló római helytől. Több száz főt képes befogadni, a bejáratánál olvasható programban élő könnyűzenei koncert és könyvbemutató is szerepel, a hitről való beszélgetésekkel együtt.
"Még a kétezres jubileumi szent évben rendezett világifjúsági találkozón jött az ötlet, hogy Rómában katolikus sörözőt nyissunk, mely élénkebb szórakozást kínál a vallásos fiatalok eddigi találkozó helyeinél, ugyanakkor alternatívát tud mutatni a hétvégenként Róma központjában szórakozást kereső, nem feltétlenül hívő fiataloknak is" - mondta el a söröző sajtóbemutatóján Gianluigi De Palo, az Acli római elnöke.
"Nem kell kereszténynek lenni ahhoz, hogy nálunk sörözzél, de hozzá akarunk járulni annak a téves szemléletnek az eloszlatásához a hívő fiatal zárkózott, unalmas és nem tud szórakozni"- tette hozzá a tulajdonos Massimo Camussi. Adj innom! - szól a GP2 pultjára vésett evangéliumi idézet (Jn 4,7). A II. János Pál söröző már saját internetes honlapot (www.gpdue.it) és Facebook-oldalt is nyitott.


Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés