Felavatta a róla elnevezett hajót II. Erzsébet

Felavatta a róla elnevezett hajót II. Erzsébet - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Felavatta a róla elnevezett hajót II. Erzsébet

II. Erzsébet brit uralkodó Southampton kikötőjében felavatta az új, róla elnevezett Queen Elisabeth nevű óceánjárót. "Isten áldja a hajót és mindazokat, akik utaznak rajta" - mondta a királynő, majd a szokásoknak megfelelően egy üveg pezsgőt tört szét a 92 ezer tonnás hajó orrán.

A hétfői névadó ceremóniát megelőzően Chris Wells kapitány megmutatta az uralkodónak a 294 méter hosszú hajó hídját, ahol a 84 éves uralkodó felfedezte a hajókürtöt és azonnal ki is próbálta - a rakparton összegyűlt több száz vendég nem kis örömére.
A Queen Mary hajó 1934-es megáldása óta a brit uralkodóház tagjai hét királyi nevet viselő hajót avattak fel. A 2092 utas befogadására képes Queen Elisabeth a második legnagyobb hajó, amely a Cunard brit hajózási vállalat számára valaha készült. Ezen csak a Queen Mary 2 tesz túl.
A Queen Elisabeth a társaság információi szerint 416 millió euróba (113 milliárd forintba) került. A 16 szintes tengerjáró kedden indul első útjára Portugáliába és a Kanári-szigetekre. A kéthetes utazásra szóló jegyek áprilisi megjelenésük után szinte azonnal elkeltek.
A belső terek art deco kidolgozása az óceánjárók 1930-as évekbeli fénykorába repíti vissza az utasokat, akiket egy 800 fő befogadására képes színház is szórakoztatja majd előadásaival.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés