Sztárparádéval nyílt meg a Nobu

Sztárparádéval nyílt meg a Nobu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Sztárparádéval nyílt meg a Nobu

Számos magyar és külföldi hírességgel, köztük az egyik tulajdonos, Robert De Niro és Jeremy Irons részvételével tartották meg a Nobu étteremlánc budapesti egységének ünnepélyes megnyitóját vasárnap.

A világhírű étteremlánc nevét a hagyományos japán fogásokat Dél-Amerika ízeivel ötvöző tulajdonosa és egyben főszakácsa,Nobuyuki Matsuhisa (azaz Nobu) után kapta. A számos hollywoodi hírességgel baráti kapcsolatot ápoló séf első közép-európai étterme, melynek tulajdonosa a filmproducer Andy Vajna, szeptember 15-én nyitotta meg kapuit Budapesten a Kempinski Hotel Corvinusban. A 300 fős fogadáson a hazai celebvilág képviselői mellett megjelent Robert de Niro és Jeremy Irons is (képünkön, Nobuyuki Matsuhisa-val).

A mára 21 éttermet magában foglaló Nobu-birodalom Nobuyuki Matsuhisa, Robert De Niro, Meir Teper filmproducer és Richie Notar befektető közös vállalkozásaként jött létre 1994-ben. Az első, New York-i étterem óriási sikerén felbuzdulva a világ számos pontján, egyebek mellett Los Angelesben, Hongkongban, Moszkvában, Dubajban és Fokvárosban is nyitottak már éttermet a tulajdonosok.
A pár évig Dél-Amerikában főzőcskéző séf egy alaszkai kitérő után költözött Los Angelesbe és 1987-ben nyitotta meg saját éttermét Beverly Hillsben. Robert De Niro gyorsan törzsvendég lett nála, a közös szusiimádat pedig hamarosan barátsággá és üzleti kapcsolattá vált, melynek eredménye számos rangos elismerés, egyebek mellett több Michelin-csillag lett. A japán főszakács több filmben is szerepelt, többek között az Egy gésa emlékirataiban és Martin Scorsese Casinójában – utóbbi főszerepét barátja, De Niro játszotta.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés