A noszvaji Thummerer Pincészet az Év Pincészete

A noszvaji Thummerer Pincészet az Év Pincészete - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A noszvaji Thummerer Pincészet az Év Pincészete

Az Egri borvidékhez tartozó Noszvajon működő Thummerer Pincészet lett a 2011-es év pincészete; az erről szóló elismerést csütörtökön Noszvajon vette át Thummerer Vilmos.

 

A díjat a Magyar Borakadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a Szőlő és Bortermelők Szövetsége által delegált 85 szakember szavazata alapján ítélik oda évről-évre egy-egy pincészetnek, az idén immár 10. alkalommal.
Horváth Csaba, a HNT főtitkára, aki 22 borvidék, mintegy 70 ezer borásza nevében gratulált Thummerer Vilmosnak a díj átadásakor elmondta: a pincészet tevékenységét mindig is az igényesség és a minőség jellemezte.
Ugyanakkor annak nyomán, hogy saját területén termeli meg a szőlőt, egy komplex, a teljes vertikumot átfogó vállalkozás, hiszen a termeléstől, a borászaton át a vendéglátásig terjed a tevékenysége.
Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója elmondta, hogy 1984 óta foglalkozik magánvállalkozóként szőlőtermesztéssel és 1992-ben vásárolta meg a pincészetnek helyet adó telephelyet és pincéket. Elsőként egy 7 hektáros területen kezdte meg a gazdálkodást és ma már közel 100 hektárnyi szőlőterülettel rendelkezik. Valamennyi ültetvényt ő maga telepítette.
A vállalkozás évente mintegy 350 ezer palack bor értékesítése mellett több mint 300 millió forintos árbevételt termel.
Termékeik között megtalálhatóak a nettó 400 forintos, napi fogyasztásra szánt borok, de olyan több ezer forintos csúcsborok is, amelyek a világon bárhol bátran bemutathatóak.
Folyamatosan nagy borkészleteket tárolnak, így egy rossz év esetén is ki tudják szolgálni vevőiket - mondta Thummerer Vilmos, aki 1995-ben elnyerte az Év Bortermelője címet is.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés