Sikeres volt a hétvégén a XV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Sikeres volt a hétvégén a XV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Sikeres volt a hétvégén a XV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Idén 15. alkalommal volt a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál alkalmával a szegedi Tisza part péntektől vasárnapig a vendéglátósoké, a borászoké, a pálinkásoké és a kézműveseké. Az alsó rakparton 40 kézműves, 10 vendéglátó vállalkozó, 15 borász és 9 pálinkás kereste a vendégek kegyeit.

A halászcsárdák kínálatában a halászlé mellet a sült hal (keszeg, kárász, ponty, süllő, harcsa, pisztráng) fogyott legjobban. A fesztivál egyik legnagyobb érdekessége a 3500 literes óriás bogrács volt, amelyet a három nap alatt 7 alkalommal főzte tele Frank Sándor Venesz díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild,  a Fehértói Halászcsárda séfje és csapata. A bográcsba egy alkalommal 35 mázsa, élő súlyú hal került, és ez közel 50 ezer adag eladott halászlevet jelentett. A fesztivál szombatján az Újszegedi oldalon a Partfürdőn immár 15. alkalommal baráti csapatok, cégek főzték a halászlevet és készítettek halételeket. A benevezett 188 csapat közül volt olyan, amelyik 800-1000 főt látott vendégül. De akadt olyan halfőző is - Csonka Tamás személyében -, aki 7 éves kora óta minden évben halat főz a fesztiválon, így ebben az évben elnyerte az örökös halfőző címet, és ő egyben a legfiatalabb örökös halfőző Szegeden.
A három nap alatt több mint 200 ezer látogató kereste fel a fesztivált, a szervezők közel 1000 sörgarnitúrát biztosítottak a halak szerelmeseinek. A fesztivál színpadjain többek között a Republic együttes, az Irigy Hónaljmirigy és Nagy Bandó András szórakoztatta a közönséget.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés