Szlovák Gasztronómiai Napok

Szlovák Gasztronómiai Napok - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Szlovák Gasztronómiai Napok

Idén június 6-11. között immár negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Vörösmarty téren lévő Gerbeaud Sörözőben és teraszán a Szlovák Gasztronómiai Napokat. Egy héten át naponta 12 órától este 23 óráig várják mindazokat, akik szeretnek a hazai ízek mellett más népek konyhájával is megismerkedni.

A Vörösmarty téren lévő terasz előtt, a Kassai Grimmy együttes táncosai és zenészei gondoskodnak a hangulatról naponta többször is. Mint eddig is minden évben, idén is a Gerbeaud ad otthont a Szlovák Konyhának és segíti a szlovák séf és csapatának munkáját.
A kínálatban többek között a híres juhtúrós sztrapacskával töltött csirkés pásztortarisznya grillezett juhsajtos tarka salátával és a szlovák konyha nálunk már ismert de a kevéssé ismert fogásai is szerepelnek, amelyeket a híres szlovák sörrel öblíthetnek le a vendégek.
A vendéglátók a Budapesten már négy éve sikeresen működő Szlovák Idegenforgalmi Hivatal, illetve a Kassán  lévő négycsillagos Golden Royal Hotel. A szálloda konyhafőnöke és több szakácsa készítik a - többnyire egyszerű alapanyagokkal dolgozó - szlovák konyha remekeit, a többféle hideg- meleg előételt, levest, főételt és desszertet. 
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés