A szegedi gasztronómiai fesztiválok sorát idén egy új, eddig hiányzó esemény gazdagítja. A hét végén – péntektől vasárnap estig – első alkalommal ad otthont a Dugonics tér a Szegedi Sörfőzde Fesztiválnak. A programban 15 magyar sörfőzde több mint 50 féle nedűjét kóstolhatják meg az érdeklődők.

Május utolsó hétvégéjén a Dugonics téren sörkülönlegességekkel és azokhoz illő gasztronómiai ételkínálattal, esténként pedig koncertekkel várják a vendégeket egy kellemes, nyár eleji kikapcsolódásra az I. Szegedi Sörfőzde Fesztivál szervezői. Az első ízben megrendezett fesztivál lehetőséget ad az érdeklődőknek arra, hogy megismerkedjenek a magyar kézműves sörökkel és bepillantást nyerjenek a hazai sörkultúra legjavába. 

A rendezvény célja azonos a Fővárosi Főzdefesztével: „…hogy reflektorfénybe állítsa a lassan ismét magára találó hazai sörfőzést, és egy hétvégére összehozza a fogyasztókat, a vendéglősöket és a sörfőzőket, hogy kóstoljanak, beszélgessenek és szövetkezzenek a magyar sör érdekében” – olvasható a rendezvényt szervező társaság honlapján. 

A most debütáló fesztivál – amelynek főszereplői a kézműves sörök és főzőik – számos, a sörfogyasztáshoz kötődő, jó hangulatú programmal várja a szegedieket és a városba látogató turistákat. Lesz sramlizene, sörfőző bemutató, sörök versenye, könnyűzenei produkciók, sörivó-virslievő verseny több kategóriában és természetesen koncertek. A választékot kézművesek, grillkonyhák, sajtárusok és kolbászsütők is színesítik.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés