A Móri Borvidék turizmusát összefogó egyesület, a Móri Borvidék TDM Egyesület május 23-án egész napos tanulmányúttal, kiváló borokkal, és hasznos információkkal várta a turisztikai és borászati szakembereket, újságírókat.

A meghívottaknak lehetőségük nyílt közelebbről is megismerni a borvidék turisztikai értékeit, adottságait, lehetőségeit, valamint számos borát.

A széleskörű összefogással megvalósuló, hónapokig tervezett program során a résztvevők tíz móri pincészet borait kóstolhatták meg a borvidék zászlósborát jelentő Ezerjótól a tradicionális borfajtákon át a gyöngyöző borokig. A kóstolósokat helyi termékekből összeállított falatok és kulturális programok is kísérték. A jó borok mellett természetesen kiemelt szerephez jutottak a borvidék turisztikailag fontos helyszínei, így a résztvevők a csókakői vár tövében, Móron a kapucinus templom lépcsőjén, valamint a móri Lamberg-kastély és a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély udvarában ízelhették a nedűket. A helyi turisztikai szakembereken kívül a települések vezetői, a kapucinus atyák, a borlovagrendek tagjai és a borbarát hölgyek is köszöntötték a résztvevőket.

A program záróakkordjaként a Károlyi-kastélyban megrendezett konferencián a résztvevők a Móri Borvidék turizmusának és borászatának jelenéről és jövőjéről cserélhettek eszmét.

Az egész napos program végére a résztvevők átérezték a Móri Borvidék szlogenjét: Ezerjó élmény Önnek egy csokorban!

A Móri Borvidék turisztikai kínálatával kapcsolatban további információ a Móri Borvidék TDM Egyesülettől kérhető. (8060 Mór, Táncsics Mihály u. 1., telefon: +36 (22) 788-865, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., honlap: www.moriborvidékinfo.hu )




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés