Pünkösd a szentendrei Skanzenben

Pünkösd a szentendrei Skanzenben - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Pünkösd a szentendrei Skanzenben

A programok vasárnap és hétfőn is 9-tõl 18 óráig látogathatók. A Skanzen színpadán fellép a Nógrád Táncegyüttes, a Kerekes Band, a Técsői Banda és Szalóki Ági. A Tallabille zenekar autentikus magyar tekerőmuzsikát szólaltat meg. Lépten-nyomon  utcaszínházi előadások szórakoztatják a pünkösdi vásárra érkezőket, miközben a "Stípások" vásárbíróval, állatkereskedővel vonulnak végig a helyszínek között. A szellemi kulturális örökség magyar nemzeti jegyzékén is szereplő kalocsai hagyományok is képviseltetik magukat: a népművészet mestereitől az érdeklődők eltanulhatják a falpingálást is.
A pünkösdi vásárban kb. 30 árus, tucatnyi mesterséget mutat majd be. Láthatók és megvásárolhatók lesznek festett bútorok, kőfaragványok, iparművészeti ruhák, fa- és kerámia használati tárgyak, gyöngyékszerek, fajátékok, fonott áruk; a biopiacon házi lekvár, fűszernövények, mézeskalács és levendula kapható. A nagy vásárok ételei is megkóstolhatók, így a töki pompos, a dödölle, a krumpligombóc, perecek, tócsni és persze az elmaradhatatlan kürtős kalács is.
Új szolgáltatásként idén április 1-től Budapest belvárosa valamint a Skanzen között közvetlen buszjáratok közlekednek. Budapestről a Madách téri buszmegállóból a Skanzen-járat hétvégenként és ünnepnapokon (így most Pünkösdkor is) 10:00, 11:00, 12:00 órakor indul. A buszokra a Batthyány téren, a 86-os buszmegálló Duna felőli oldalánál is fel lehet szállni: 10:15, 11:15, 12:15 órakor.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés